Pro silnou opilost skončili v protialkoholní záchytné stanici

Ujížděl před strážníky a havaroval.

V pátek 19.srpna 2022 v ranních hodinách zaregistrovala hlídka Odchytové služby na Tyršově mostě vozidlo Hyundai, které projelo tamním zákazem vjezdu. S pomocí zapnutého majáčku a nápisu stop se strážníci snažili vozidlo zastavit. Osoba řídící vozidlo však na výzvy k zastavení nereagovala, ujížděla z místa vysokou rychlostí a strážníkům se brzy vozidlo ztratilo z dohledu. Havarované bylo hlídkou objeveno na křižovatce ulic Majerova a Politických vězňů. Osádka vozu z místa stihla utéct. Strážníci ale získali od svědka informaci, kterými směry prchla a vzápětí se jim muže a ženu podařilo dostihnout a omezit je na osobní svobodě. Okolnostmi dopravní nehody se dál zabývají policisté ČR.

 

Pro silnou opilost skončili v protialkoholní záchytné stanici.

Alkohol si za svého tichého společníka v pondělí ráno vybrala 54letá žena. Jenže to přehnala s jeho konzumací a dlouhodobý pobyt ve městě si nuceně zpestřila návštěvou protialkoholní záchytné stanice, kde nespala poprvé. Po osmé hodině ráno našla ženu ležet na chodníku v parku ve Smetanových sadech hlídka stanice Územně strážní služby. Pro přemíru alkoholu nebyla značně opilá žena schopná chůze ani dechové zkoušky.

Ze stejného místa transportovala o dvě a půl hodiny později hlídka městské policie k vystřízlivění 41letého muže, který se k „poalkoholovému“ odpočinku „uvelebil“ na lavičku. Po probuzení byl muž ještě alkoholem tak omámený, že nebyl schopen se postavit na nohy. Strážníci u muže provedli dechovou zkoušku s  výsledkem 3,90 promile.


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

Web: www.mpplzen.cz