Za svůj nákup nehodlala platit. Neoprávněný lov ryb

Krádež v kadeřnických potřebách.

Ve čtvrtek odpoledne se 34letá žena ze severního Plzeňska vydala za nákupem do plzeňské prodejny s kadeřnickými potřebami. Za svůj nákup však nehodlala platit. V tašce, do které zboží ukládala, skončil sortiment v celkové hodnotě převyšující částku 2200 Kč. Ihned po průchodu  pokladní zónou ji prodavačka zastavila. Přivolaní strážníci provedli ověření osobních údajů, přičemž vyšlo najevo, že státní policisté o předání ženy jeví právní zájem. Policisté ČR si následně na místě celou záležitost převzali.

 

Provizorní přístřešky u vody i neoprávněný lov ryb.

V rámci běžného výkonu služby se strážníci městské policie věnují pochůzkám v okolí řek a vodních toků a zaměřují svou pozornost k nepořádku, který u vody lidé zanechávají. V tomto týdnu řešili strážníci události, kdy se přímo u řeky v provizorně zbudovaných přístřešcích usadily osoby bez domova a odpadky „zaneřádily“ prostor kolem. Strážníci přiměli osoby, aby přístřešky zlikvidovaly a nepořádek uklidily. Hlídkám městské policie se podařili navíc odhalit dva muže, kteří jsou podezřelí z porušení zákona o rybářství. V úterý šlo o 31letého muže z Tachovska. Poslední případ je ze čtvrtečního večera. Vysněného úlovku na řece Radbuze se nedočkal 35letý muž. Strážníci jej nachytali při lovení ryb „na černo“ u řeky poblíž Říční ulice. Měl zrovna nahozený prut. Hlídka „pytlákovi“ odebrala rybářské náčiní pro účely správního řízení.

 

Muž ležel uprostřed silnice.

Ve čtvrtek hodinu před půlnocí byla městská policie upozorněna na muže ležícího uprostřed silnice v ulici Pod Sylvánem. Na hlídku, která k oznámení vyjela, čekal oznamovatel a k muži ji zavedl. Po zjištění, že si 45letý muž při pádu na zem způsobil tržnou ránu na hlavě, stěžuje si na její bolest a navíc naříká, že nemůže na nohy, strážníci zkontaktovali zdravotnickou záchrannou službu. Do doby jejího příjezdu se o něj starali.

 


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

Web: www.mpplzen.cz