Co děláme pro Čechy a Ukrajince v České síti

Řešení drahých energií pro Čechy

Pro Čechy máme řešení vysokých cen energií. V případě, že máte nemovitost, ať již vlastní rodinný dům, komerční nemovitost, bytový dům, nebo jste členem SVJ, můžete si pořídit solární elektrárnu s dotací. Pro rodinný dům je dotace klidně i vyšší než 330 000 Kč, pro ostatní nemovitosti až 50 % ceny elektrárny včetně baterií, což mohou být miliony korun.

A v případě, že budete vyrábět elektřinu, tak Vás vyjde cena jedné vyrobené kilowatthodiny přibližně na 1 Kč po celou životnost elektrárny, která je klidně 40 let.

Pomůže Vám to s drahými energiemi. Pro svoji spotřebu si je vyrobíte velice levně. Přebytky prodáte dnes s obrovským ziskem – klidně 3 Kč na každé kilowatthodině. Budete ochráněni před energetickou chudobou a navíc i před blackouty – výpadky dodávek elektřiny.

Bližší informace Vám rádi podáme na telefonu 777 59 66 69 nebo mailu obchod@ceskasit.cz. Základní informace jsou i na našich stránkách www.ceskasit.cz.

 

POMOC S KOMUNIKACÍ UKRAJINSKÝM UPRCHLÍKŮM A JEJICH UBYTOVATELŮM

Pomoc pro Ukrajinské uprchlíky a těm, kteří jim zajišťují ubytování. Máme pro Vás nabídku internetu zdarma – jak pro ubytovatele, tak pro uprchlíky se stálým ubytováním. Zvýhodněné ceny internetu jsou na rok a půl. První půlrok je zcela zdarma, druhý půlrok za 1/3 cenu a třetí půlrok za 2/3 ceny. Nabídka platí jak pro rodiny, které ubytovávají uprchlíky, ubytovny, hotely a i pro uprchlíky v bytech, domech, a to jak pronajatých, zapůjčených, tak i vlastních.

 

Sbírka výpočetní techniky

Vyhlašujeme sbírku výpočetní techniky: počítače, monitory, klávesnice, myši, tiskárny, notebooky, chytré mobily, elektroniku. Z mé návštěvy Ukrajiny mám představu, s čím lidé utíkají, pomáháme jim osobně co můžeme a přemýšleli jsme jak dále pomoci ve větším, organizovaně. Proto vyhlašujeme tuto sbírku. Věci můžete odevzdat na našich pobočkách – v Plzni, Domažlicích a Klatovech. Případně, kdyby jste chtěli dále spolupracovat, rádi uvítáme další příjmová a výdejní místa. Protože chceme tuto techniku předávat plně funkční, tak Vás žádáme o pomoc s přípravou a opravou této techniky, kdy dáváme pro dobrovolníky k dispozici prostory pro servis výpočetní techniky na všech pobočkách. Vhodné zvláště pro studenty.

Poté jí budeme předávat uprchlíkům, pro které je nezbytná z několika důvodů. První je zachování komunikace s rodinou, kterou zanechali na Ukrajině, primárně otcem od rodiny a většinou i prarodiči. Druhý, začíná se formovat online výuka pro Ukrajince a z mých zkušeností se synem, je pro to jen telefon nepoužitelný. Třetí je, že jsou vyučující u nás zvyklí posílat úkoly mailem a musí se vyplnit buď na počítači nebo vytisknout.

 

A poslední akce, která je ryze soukromá, připravili jsme petici pro opravdu účinnou pomoc Ukrajině. Je na stránce petice.ceskasit.cz a v případě, že s ní souhlasíte budeme rádi za Váš podpis.

 

Budeme rádi, když pomůžete s námi.
Jaroslav Rada, jednatel České sítě