V Plzni se natáčel studentský dokumentární snímek I AM INFLUENCER

I Am Influncer je krátký dokumentární film mladého režiséra Pavla Bartovského, který pojednává o současném trendu influencerů. Snímek se zaměřuje především na jejich vliv na dětské publikum. Průvodci dokumentárního příběhu – a obsazenými herci – jsou známé mladé osobnosti on-line světa.

Mezi hlavní protagonisty dokumentu se zařadila například Naty Hrychová, která se proslavila již
ve svých devíti letech přezpívanými covery známých písní. Její videa dosahují stovky tisíc i miliony zhlédnutí. Dalším protagonistou je youtuber Martin Hložek, vystupující na sociálních sítích pod pseudonymem Project Creep. Z pozice třídního šaška se postupně vyprofiloval do světa tvorby sketchů
a krátkých filmů, které v současnosti patří k nejsledovanějším a nejvíc trendy videím na českém
a slovenském YouTube. Videa často tvoří spolu se svou přítelkyní – fotografkou Diviškou Stefflovou. Ta je další protagonistou filmu. Poslední osobností je Lukáš Fritcher, známý pod přezdívkou Lukefry. Tento influencer, bavič a moderátor patří k úplně první generaci youtuberů v Čechách a na Slovensku.

“Kromě nahlédnutí do často nelehkého života mladých influencerů by měl snímek sloužit i jako specifický manuál pro rodiče. Ukazuje, jak mají ochránit své děti před negativním vlivem sociálních sítí. Vztah protagonistů s jejich vlastními rodiči bude tvořit výraznou část filmu. Chtěli jsme tak přispět
i jakousi reflexí ve vnímání sociálních sítí starší generací a vztahu dnešních dětí a rodičů obecně”, uvedl režisér Pavel Bartovský.

Dokumentární film se natáčel kromě Prahy a jejího okolí i v Plzni. Ta je totiž rodným místem
a neodmyslitelnou lokací ve videích jednoho ze zmiňovaných protagonistů – Martina Hložka alias
Project Creep. Kromě centra města se dále natáčelo také v Červeném Hrádku u Plzně.

Tvůrci filmu jsou studenti Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni v čele s již citovaným režisérem a scénáristou Pavlem Bartovským. Ten má za sebou kromě divácky úspěšného krátkého dokumentárního portrétu o Petru Bruknerovi (2019) i krátký hororový film Visitor (2020), který pojednává o domácím násilí páchaném na ženách. Snímek získal řadu ocenění po celém světě včetně samotného Hollywoodu.

Studentský dokumentární film I Am Influencer by měl být dokončen v průběhu jara letošního roku. Tvůrci mají cíl nabídnout jej také do TV distribuce.


Zdroj:

Ing. Radka Šámalová
project manager

www.filmplzen.cz