Řidič v zákazu. Opilý jezdil na náměstí. Zmatený muž si myslel, že je v Praze

Řidič pod vlivem alkoholu se před hlídkou prozradil vjetím do zákazu vjezdu.

Pozornost hlídky Dopravní skupiny upoutal  na Nový rok dopoledne řidič vozidla Citroen Berlingo, který před  jejími zraky vjel do uzavřeného úseku  Americké třídy.  Strážníci  za ním vyjeli a zastavili jej.  Během  kontroly vykazoval známky užití návykové látky, proto byl vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce. Ta u 55letého muže ukázala přítomnost hodnoty hladiny alkoholu v dechu 1 promile. Záležitostí se dále zabývají policisté ČR.

 

Opilý muž jezdil po středu náměstí mezi lidmi  slavícími Nový rok.

Zhruba hodinu po půlnoci zaznamenal operační strážník pomocí městského kamerového systému vozidlo, které projíždí středem plochy náměstí mezi oslavujícími lidmi.  Na místo okamžitě vyslal nejbližší hlídku. Při jejím příjezdu k vozidlu se dal řidič  před hlídkou na útěk. Strážníci nato opustili služební vozidlo  a pronásledovali jej pěšky. Daleko se muž nedostal, zanedlouho byl  za pomoci svědka dostižen. Jednadvacetiletého cizince vyzvali strážníci k podrobení se dechové zkoušce. Po několika neúspěšných pokusech přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu ukázal hodnotu 2,22 promile.  Případ si na místě převzali k šetření státní policisté.

 

Alkoholem slavili  Silvestra.

Na Silvestra zaznamenala městská policie případy, kdy osoby mladší 18ti let popíjely alkohol. První případ  zaregistrovala městská policie  odpoledne ve venkovním areálu OC v Radčické ulici. Do péče záchranářů předali strážníci dvě mladistvé dívky, které měly zdravotní potíže po požití alkoholu. Jedna z nich byla opilá tak, že ležela na zemi a nereagovala na podněty.  Jednadvacetiletý muž, který jí alkohol podal, byl předán k dalšímu šetření policistům ČR. Další  událost eviduje městská policie  ve Skvrňanech.  Vpodvečer byla  hlídka městské policie  vyslána k oznámení o skupince mladistvých popíjejících alkohol na nástupišti ČD zastávka „Skvrňany“.  Na místě hlídka zjistila přítomnosti pětice teenagerů ve věku od 14ti do 17ti let.  Všichni se sami přiznali ke konzumaci alkoholu.  Nejvíc ukázala dechová zkouška u 17letého chlapce, který nadýchal 2,18 promile.  Nejméně alkoholu v dechu a to 0,32 promile detekoval přístroj u 17leté dívky.  Všichni byli předáni  zákonným zástupcům.  Tato záležitost bude oznámena příslušným orgánům sociálně právní ochrany dětí.

 

Zmatený muž si myslel, že je v Praze.

V sobotu v dopoledních hodinách  vyjížděla hlídka Městské policie Plzeň-Lochotín k oznámení o ležícím muži na poli ve Vinické ulici. 64letý muž, kterého na místě strážníci nalezli, si stěžoval na urputnou bolest nohou, kvůli níž nemůže chodit. Byl zmatený, neorientoval se časem ani místem,  vyslovil domněnku, že se nalézá v Praze.  Muže strážníci zdvihli  ze země  a pomohli mu dostat se k nejbližší zpevněné komunikaci, kde si jej převzala do své péče zdravotnická záchranná služba.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz