Řidiči pod vlivem. Bezdomovec na chodbě. Na ulici ženě vtiskla štěně do ruky

Dva řidiči  pod vlivem alkoholu najednou.

Velmi neobvyklou situaci řešili  v noci strážníci  v centru města. Necelou hodinu po půlnoci zpozorovali řidiče dvou automobilů, kteří  na křižovatce  ulic Koperníkova x Tylova  nerespektovali dopravní značení.  Obě vozidla  zastavili a brzy  zjistili, že za  volanty  aut sedí 19letí sourozenci.  Jeden z nich na  dotaz, zda před jízdou požil alkohol, odpověděl, že po práci si dal jednu „desítku“.  Při první dechové zkoušce mu byla  naměřena  hodnota hladiny alkoholu v dechu 0,88 promile.  Dechovou zkoušku provedli strážníci i u druhého řidiče s výsledkem měření  0,71 promile alkoholu v dechu. Celou záležitost  si na místě  převzali k šetření policisté.

 

Bezdomovec  hledal útočiště  na chodbě  bytového domu.

V jedenáct  hodin večer hlídka městské policie vyjížděla  kvůli nevítanému „nocležníkovi“ v chodbě bytového domu   v Hrádecké ulici.  Když spícího muže strážníci vzbudili, stěžoval si jim na zimu a silnou bolest nohou. Strážníci zavolali zdravotnickou záchrannou službu, která si 57letého muže převzala do své péče a odvezla jej  k vyšetření do nemocničního zařízení.

 

Na ulici  ženě vtiskla bezdomovkyně štěně do ruky.

Na městskou policii  se včera dopoledne obrátila 53letá Plzeňanka. Zaskočila ji událost, která se jí stala  ve Smetanových sadech. Dle její výpovědi k ní přistoupila bezdomovkyně, do ruky jí dala štěně a se slovy, že se o něj může postarat, utekla neznámo kam. Strážníci si od ženy tříměsíčního křížence převzali a „psího nalezence“ odvezli do Útulku pro zvířata v nouzi.   

 

Vypnuté semafory.

Kvůli výměně stávajícího řadiče signalizačního zařízení za nový jsou i dnes  vypnuté semafory na frekventované křižovatce Klatovská, Edvarda Beneše, Thámova. Policisté řídí provoz, v součinnosti  s nimi  v úterý   v době ranní a odpolední dopravní špičky  usměrňovali dopravu strážníci městské policie.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz