Poznání a zábavu nabízí na REGIONTOURu expozice Plzeňského kraje

Na největším veletrhu cestovního ruchu na Výstavišti v Brně se Plzeňský kraj představuje 80 metrovou expozicí, jejíž součástí jsou samostatné stánky NP Šumava, Destinace Plzeň, Destinační společnost Český les, Konstantinovy Lázně, Klatovy a Domažlice. Nabízí tak návštěvníkům informace napříč celým regionem a pobaví je bohatým doprovodným programem.

V průběhu veletrhu jsou pro ně připraveny  ochutnávky regionálních potravin z Konstantinolázeňska v podobě lázeňských oplatek nebo likéru Konstantin a pořádány jsou i vědomostní soutěže na téma dálková a poutní pěší turistika o hodnotné ceny. Národní park Šumava je navíc v prostoru svého výstavního místa připraven pořádat po celé čtyři dny edukativní hry pro děti.

„Plzeňský kraj je ideálním místem pro aktivní i rodinnou tuzemskou turistiku. Atraktivních cílů je v něm bezpočet – hory, poutní místa, lázně, hrady, zámky i sakrální nebo technické památky. Stačí zalistovat v nových informačních materiálech a hned máte několik tipů na výlet. Navíc jsou tady v Brně jednotliví vystavovatelé připraveni nabídnout zájemcům bližší turistické informace a pozvou návštěvníky do zajímavých destinací. Na své si tak rozhodně přijdou jak vyznavači cestování, tak i milovníci výletů,“ říká radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Libor Picka. Plzeňský kraj se tak podle něho v Brně zcela jistě neztratí a v jeho expozici rozhodně není nuda.

Veletrh Regiontour lze v Brně navštívit od čtvrtka 20. do neděle 23. října 2022.


Zdroj:

Ing. Helena Frintová

oddělení mediální komunikace

www.plzensky-kraj.cz