Hoch odevzdal ztracenou peněženku plnou peněz. Tašku s koťaty odložili u charity

Jedenáctiletý chlapec  odevzdal strážníkům  ztracenou peněženku plnou peněz.

Čtyřiašedesátiletý důchodce vděčí jedenáctiletému chlapci za to, že se opět shledal s peněženkou, ve které měl nezanedbatelnou finanční hotovost. Peněženku s víc jak  deseti tisíci korunami chlapec nalezl společně  s kamarády v sobotu dopoledne na  chodníku v Žižkově ulici a odevzdal ji městské policistce hlídkující nedaleko. Ta si při zadokumentování jejího obsahu povšimla telefonního čísla na jedné z bonusových karet, které patřilo majiteli. Telefonicky jej kontaktovala a ten ji ztrátu potvrdil a obsah peněženky detailně popsal. Šťastný muž si přišel ještě ten den ztracenou peněženku na služebnu strážníků vyzvednout. Poctivému školákovi strážníci moc děkují za příkladný přístup při nálezu věci.

 

Řidič se řítil po Dobřanské ulici víc jak stokilometrovou rychlostí.

Dobřanskou ulici si spletl se „závodním okruhem“ 29letý muž z Plzně. Úsekem, kde je povolená padesátka, se v neděli po poledni řítil více  jak dvojnásobnou rychlostí. Radarovým zařízením  řidiči  osobního motorového vozidla  hlídka naměřila rychlost 111 km v hodině. Kromě pokuty a pětibodového postihu se bude muž muset rozloučit na několik měsíců se řidičským průkazem.

 

Černý pátek pro hledané osoby PČR.

Tři osoby hledané PČR uvízly  v pátek  v sítích strážníků stanice Územně  strážní služby. Jako prvního předali strážníci policistům 39letého muže  z Rokycanska. Procházel se  v dopoledních hodinách parkem v centru města.  Místní a osobní znalost zužitkovali strážníci později  při kontrole v Borské ulici.  Zde zajistili 40letého muže, na nějž soud vydal příkaz k zatčení.  Ze stejného důvodu  předali strážníci kolegům z PČR i 41letého Plzeňana, kterého zpozorovali  během hlídkové činnosti v Částkově ulici na Slovanech.

 

Tašku s pěti koťaty někdo odložil u plotu do charity.

Strážníci ze skupiny pro odchyt  toulavých a opuštěných zvířat vyjeli v sobotu před polednem do Wenzigovy ulice, kde na  ně čekal 34letý Plzeň s překvapivým nálezem. V tašce u plotu před vstupem do  městské charity nalezl pět cca měsíc starých koťat. Strážníci si zvířata převzali a odvezli je do plzeňského útulku, kde našla dočasný domov.

 

Ztracená, zraněná a bezradná v Papírenském parku.

V neděli půl třetí ráno se na operačním oddělení MP Plzeň rozdrnčel telefon s tím, že z Papírenského parku na Slovanech se ozývá volání o pomoc. Na místo vyrazila hlídka strážníků z obvodní služebny Slovany. Ta skutečně uslyšela vzdálené volání, a proto začala propátrávat prostor. Po krátké době se jí podařilo navázat verbální kontakt s ženou, která o pomoc volala. Strážníkům uvedla, že si potřebovala odskočit na toaletu, zašla do křoví a trochu se ztratila. V potemnělém parku šlápla do díry, vymkla si koleno a už se nedokázala postavit. Hlídku a ženu však dělil vysoký plot, strážníci proto museli najít vhodnou transportní trasu. Když se k 57leté ženě po chvíli dostali, místo pozdravu a případného poděkování, jim zjevně podnapilá žena ještě vyčinila, kde jsou tak dlouho. Strážníci pomohli ženě vstát a z parku ji s podporou vyvedli a usadili na lavičku. Jelikož sama nebyla schopna pohybu, stěžovala si na silnou bolest v koleni a navíc byla  podchlazená, přivolali strážníci zdravotnickou záchrannou službu.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz