RE/MAX a InterCora doporučují: Žijte nad Plzní

Známá plzeňská developerská firma InterCora pokračuje v budování rezidenčního bydlení. Ve spojení s firmou Algon zahájila výstavbu bytových domů na velmi pěkném místě v blízkosti přírody, ale zároveň v dosahu MHD a s krátkou dojezdovou dobou do Prahy. V ulici Na Terasách na Doubravce již od jara roste projekt „Sluneční vyhlídka“. Prodej bytů má na starosti realitní kancelář RE/MAX InterCora v zastoupení makléřky Věry Klimešové, která odpovídala na naše otázky.

Můžete popsat vznikající bytový dům?
Bytový dům „Sluneční vyhlídka“ splňuje všechna kritéria moderního městského bydlení. Obyvatelé budou mít k dispozici vlastní parkovací stání, sklepní kóje, balkony a zahrádky. Bezbariérový přístup je teď už samozřejmostí.

 

Jaké byty budou k dispozici?
Jedná se celkem o tři bytové domy se čtyřmi podlažími. V přízemí se nachází vždy dva byty se zahrádkou. Ostatní byty a byty ve vyšších patrech mají balkony. V posledním patře jsou pak větší byty – typu 3+KK. Tyto byty mají terasu až 27 metrů čtverečních a disponují krásným výhledem na město.

 

Jsou ještě nějaké byty volné, s ohledem na aktuální situaci na trhu s nemovitostmi?
Vzhledem k současné obrovské poptávce po bytech v Plzni i celé republice byly byty velmi rychle rezervovány a v současné době je k dispozici pár posledních bytů 2+KK. Většinu bytů klienti kupují k vlastnímu bydlení, zhruba třetina bytů je pořizována jako investice.

Takže někteří noví majitelé pak byty zřejmě pronajmou?
Ano. Pro nájemníky budou tyto byty určitě velmi zajímavé, jelikož jsou v dosahu dálnice. Byty v novostavbách s parkovacím místem si často pronajímají mladí lidé, kteří dojíždí každý den do zaměstnání do Prahy.

 

Proč myslíte, že se byty právě teď tak dobře prodávají?
Je zde hned několik důvodů. Jednak je to velká poptávka. Kvůli rok a půl trvající situaci s epidemií vzrostla poptávka po bydlení všeho druhu v tuzemsku. Dalším faktorem úspěšného prodejního období je vstřícný platební kalendář, kdy developer nestaví za peníze klientů, ale skládala se při rezervaci záloha přibližně 3 % z kupní ceny a zbytek kupní ceny budou pak kupující potřebovat až při samotném dokončení stavby.

 

Jak byste tedy srovnala situaci na trhu s nemovitostmi předloni a nyní v roce 2021?
Ceny novostaveb byly vždy vyšší než ceny starších nemovitostí, ale za posledních 13 let, co se zabývám prodejem, nikdy nešly ceny tak rychle nahoru.

 

Kdy jste vlastně spojili síly s InterCorou?
Spojení s touto známou developerskou firmou proběhlo už v roce 2013. Za naší kanceláří stojí silný partner, který pravidelně investuje do zviditelnění značky RE/MAX InterCora, a myslím, že toto spojení byla opravdu skvělá myšlenka.


A ještě zpět k projektu „Sluneční vyhlídka“. Jaké další výhody bude mít? A proč zrovna lokalita Doubravka?
Doubravka, Slovany a Bory jsou obecně nejžádanější rezidenční místa v Plzni. Navíc z Doubravky je to opravdu jen pár minut k nájezdu na dálnici D5 Praha – Rozvadov, což ocení mladí lidé, kteří denně dojíždí za prací do hlavního města a vlastně i do Německa. V okolí bytových domů „Sluneční vyhlídka“ je navíc již stávající zástavba, takže klienty časem nepřekvapí nová výstavba dalších domů…

 

Kdy zhruba bude „Sluneční vyhlídka“ hotová?
Plánovaná kolaudace je koncem roku 2022. Stavba začala včas a vše běží dle harmonogramu, tak plně věřím, že se vše včas stihne přesně podle plánu.