Porušil zákaz pobytu. Opilý cyklista. Muž obtěžoval cestující

Cizinec porušil zákaz pobytu.

Na toulky ulicemi  západočeské metropole doplatil v pátek ráno 48letý cizinec. Ke své smůle narazil  v centru města na strážníky ze stanice Územně  strážní služby, kteří si pamatovali jeho tvář a věděli, že má pobyt na území naší republiky zakázán. Muž byl kvůli chybějícím dokladům předveden na oddělení cizinecké policie, kde si ho policisté po ověření osobních údajů ponechali k realizaci dalších úkonů.

 

Opilý cyklista ujížděl strážníkům.

V pátek v noci přitáhl pozornost strážníků na křižovatce ulic  Lobezská a U Prazdroje  cyklista, který se dopustil několika dopravních přestupků. Hlídka jej z toho důvodu  vyzvala k zastavení, cyklista  ale na  její pokyny nereagoval a ujížděl pryč. Kousek před Pivovarskou bránou Prazdroje se jej pokusili strážníci znovu zastavit. Když jej dostihli, jeden ze strážníků vyběhl z auta, jenže cyklista se s kolem otočil a jel nazpátek.  Pronásledování netrvalo dlouho. Po několika desítkách metrů jej strážník doběhl a s kolegou ujíždějícího cyklistu zastavili. Důvodem, proč strážníkům 43letý muž ujížděl, byl alkohol.  Při dechové zkoušce nadýchal 1,81 promile. Případem se bude dále zabývat příslušný správní orgán.

 

Strážníci zprostředkovali pomoc zraněnému  muži.

V noci na  dnešek vyjížděli strážníci ze služebny Městské policie Plzeň-Střed k oznámení o ležícím muži na Americké třídě, který měl být údajně napaden.  Po příjezdu  poskytli zraněnému muži, který si stěžoval na  silnou bolest hlavy a ucha, nezbytnou pomoc a zavolali ZZS.  Záchranáři 66letého muže odvezli k vyšetření do nemocničního zařízení. O celé záležitosti byla informována Policie ČR, která si veškeré zjištěné poznatky převzala.

 

Opilý muž obtěžoval cestující na nádraží.

V sobotu odpoledne  zjistili strážníci  před vstupem do haly vlakového  nádraží opilého muže, který narušoval veřejný pořádek.  Ve stavu silné opilosti obtěžoval  cestující, nekontroloval  své chování, padal na zem a tím ohrožoval nejen sebe ale i ostatní. Před převozem k umístění v protialkoholní záchytné stanici se podrobil dechové zkoušce, při níž mu byla naměřena hodnota 4,31 promile.

 

Pomoc seniorovi zavolala hlídka strážníků.

V sobotu dopoledne  volali lochotínští strážníci zdravotní pomoc 67letému muži. O jeho zdraví projevil obavu pracovník prodejny v Gerské ulici, kde byl muž nakupovat. Senior byl úplně bledý, nadměrně se potil a  trápily jej problémy s řečí a pohybem.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz