Karlovarský kraj opět podpoří včelaře v regionu

Karlovarský kraj opět podpoří včelaře v regionu a poskytne jim dotace z krajského rozpočtu na pořízení základního vybavení a modernizaci úlů.   Celkem 95 žadatelů, kteří splnili podmínky dotačního programu, si rozdělí příspěvky ve výši přesahující 1, 3 milionu korun. Dotace schválila Rada Karlovarského kraje, dále se jimi bude zabývat krajské zastupitelstvo.

ilustrační foto

„Včelaři mají o krajskou dotaci každý rok velký zájem, proto jsme celkovou částku na letošní rok navýšili z původních 1, 4 milionu korun na 2 miliony, protože jsme se setkávali s velkým převisem poptávky. Nakonec nebudou finance kompletně vyčerpány, ale věřím, že jako každoročně pomohou především zvýšení počtu včelstev a zkvalitnění jejich chovu,“ uvedl Karel Jakobec, uvolněný zastupitel Karlovarského kraje pro oblast životního prostředí.

Karlovarský kraj podporuje včelaře od roku 2009. V současnosti se dotace poskytuje do výše 80 procent uznatelných, prokazatelně vynaložených nákladů, maximálně však do částky 14 tisíc korun na jednoho žadatele. Více informací najdou zájemci na krajském informačním portálu:

https://bit.ly/3as6pPG


Zdroj:

Mgr. Jana Pavlíková
tisková mluvčí
www.kr-karlovarsky.cz