K odchytům vyjížděli v úterý večer strážníci. Muž v požadavcích PČR

V plzeňském útulku skončili dva zaběhnutí psi a kotě.

K odchytům zatoulaných psů vyjížděli v úterý večer strážníci ze skupiny pro odchyt zvířat. Nejprve zamířili do Čechovy ulice, kde na ně čekal 36letý nálezce volně pobíhajícího ročního křížence. Pes byl opatřen postrojem a vodítkem. Komu by patřil, se nepodařilo na místě hned zjistit. Později se strážníci vydali do Lochotínské ulice. Dvaadvacetiletý mladík jim zde předal ročního nalezence křížence fenky, která pobíhala osamoceně ulicí. Identifikační čip byl u ní nalezen, ale neprocházel v databázi očipovaných psů.

Obě zvířata byla umístěna do plzeňského Útulku pro zvířata v nouzi v Daimlerově ulici, kde si je jejich majitelé mohou po předchozí telefonické domluvě vyzvednout. Na majitele tam také čeká tříměsíční kotě, které bylo nalezeno na stavbě v Plzeňské ulici.

Muž v požadavcích PČR.

Na seznamu osob v právním zájmu policistů se ocitlo jméno 27letého muže ze severního Plzeňska. To si dobře zapamatovali strážníci ze stanice Územně strážní služby, a když ho vpodvečer při obchůzce na Centrálním autobusovém nádraží zahlédli, hned se u něj zastavili. Následné prověření lustrací přes operačního strážníka jen potvrdilo to, že je muž zájmovou osobou pro policisty. Strážníci jej převezli na OO PČR – Slovany a předali kolegům z PČR.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz