Pivovarský guláš s křenem

Ingredience:
700 g hovězí kližky, 4 velké cibule, 2 lžíce mleté červené papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 300 ml černého piva, vodu na podlévání, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce sádla, sůl, pepř, kmín, česnek, majoránka, křen, cibule

 

Postup:
Maso nakrájíme na úhledné větší kostky. Na sádle osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a vložíme nakrájené maso.
Osolíme, opepříme a za stálého míchání důkladně osmahneme. Maso podlijeme pivem a vodou, přidáme kmín, protlak a dusíme pod poklicí.
Pod poloměkkým masem šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání ji zasmahneme.
Zalijeme vodou, přidáme utřený česnek a majoránku. Maso vaříme za občasného míchání doměkka. Potom maso vyjmeme do jiného kastrolu, šťávu do něj přecedíme a ještě krátce povaříme až tuk vystoupí na povrch.
Na talíři guláš ozdobíme nastrouhaným křenem a kolečky cibule. Podáváme s pečivem, houskovým nebo vídeňským knedlíkem.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu