V červenci 2020 se Drůbežářskému závodu v Klatovech povedl husarský kousek. Bez přerušení výroby došlo k výměně stávající porcovací linky za nejmodernější technologickou novinku umožňující zvýšení výkonu porcování z 6000 kusů za hodinu na 7500 kusů za hodinu, včetně precizního vážícího systému porcování podle váhových kategorií kuřat. Moderní technologie významně zlepšila kvalitu řezů, rychlost produkce a výslednou kvalitu výrobku, která si dnes nezadá s nejlepšími západoevropskými podniky. Dále jako první v České republice zavedli robotické vykostění stehen, kde roboti reagují na různou anatomickou velikost s výsledkem precizní hygieny a kvality procesu výroby. Tyto investice umožnily podniku zvládnout náročnou situaci na pracovním trhu, kdy nedostatek kvalifikovaného personálu mnohdy omezuje výrobní možnosti.
Související články
Strážníci pomáhají krajské hygieně trasovat
16.10.2020
MC
S tzv. trasováním rizikových kontaktů lidí nakažených koronavirem vypomáhají od začátku týdne krajské hygienické stanici i strážníci Městské policie Plzeň. Městskou policií bylo k tomu vyčleněno šest …
Děti zdolávaly bahno i další překážky s nadšením
28.6.2023
MC
Vodní příkop, tahání pneumatiky nebo plazení se pod maskáčovou sítí, to jsou jen tři z celkem sedmnácti překážek, které museli zdolat účastníci oblíbeného závodu Škodaland …
Máte čas a srdce na pravém místě? Zapojte se do Dnů dobrovolnictví 2023
23.3.2023
MC
Dny dobrovolnictví 2023, které proběhnou 26. – 29. dubna v Plzeňském kraji a dalších pěti krajích po celé České republice, chtějí upozornit na hodnotu a přínos …