Řídil se zákazem. Ignorovali zákaz alkoholu. Zadržení zájmové osoby

Měl zákaz řízení.

Řidiče prozradilo nefunkční levé přední světlo.

V noci z úterý na středu se strážníci ze služebny Městské policie Plzeň- Bory rozhodli zastavit ve Zborovské ulici v Plzni řidiče osobního motorového vozidla Seat Ibiza, jemuž na autě nesvítilo levé přední světlo. Při kontrole předložil 35letý muž jen osvědčení o registraci vozidla a během dalšího prověřování zjistili, že dotyčný nedbá jemu vysloveného zákazu řízení vozidel, který má platný až téměř do konce května 2026. Státní policisté na místě záležitost převzali k dalšímu šetření.

 

Ignorovali zákaz popíjení alkoholu na veřejnosti.

Strážníci řešili další porušení tohoto krizového opatření.

Při kontrolní činnosti a dohledu na dodržování veřejného pořádku v Křižíkových sadech v centru města neušla v úterý odpoledne pozornosti strážníků ze stanice Územně strážní služby dvojice mužů posedávající na lavičce. Ta si navzájem podávala láhev s vínem a popíjela ho.  O tom, že je na veřejnosti pití alkoholu v této době zakázáno, oba muži dobře věděli, přesto vládní opatření nerespektovali. Přestupkové jednání odmítali se strážníky řešit.  Rozpitá láhev s vínem jim byla odejmuta a záležitost bude oznámena k dořešení správnímu orgánu.

Téhož dne zaznamenali strážníci ze stanice Územně strážní služby ještě jedno porušení tohoto krizového opatření. Tentokráte v prostorách tržnice U Práce, kde přistihli při pití alkoholu 35letého muže a s ním 47letou ženu.  Zbylý alkohol byl dvojici odejmut.  Podezření z přestupkového jednání bude postoupeno správnímu orgánu.

 

Zadržení zájmové osoby pro PČR.

Ve středu po poledni kontrolovala hlídka ze služebny Městské policie Plzeň- Slovany Lobezskou ulici, kde jí zaujal muž přehrabující se v popelnicích na domovní odpad. Strážníci se ho rozhodli ztotožnit, ale neměl žádné doklady, kterými by se jim řádně prokázal. Po podání vysvětlení a dalším prověření v policejních evidencích se zjistilo, že jde o zájmovou osobu pro PČR. Na základě zjištěných skutečností byl 29letý muž předán policistům k dalším úkonům.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz