Na jižním Plzeňsku kandiduje za pravé spojení dobřanský zastupitel Michal Šašek

Velmi silnou sestavou výrazných kandidátů se pravé spojení – koalice ODS s podporou TOP 09 a nezávislých starostů pro nadcházející krajské volby – vyznačuje ve všech koutech Plzeňského kraje. Platí to samozřejmě i pro jižní část Plzeňska, kde kandidátku vede Michal Šašek.

Tohoto zastupitele města Dobřany zná veřejnost mimo jeho domovské město zejména jako jednoho ze zakladatelů a dlouholetého programového ředitele Mezinárodního filmového festivalu Juniorfest, který se zabývá filmovou tvorbou pro děti a mládež a koná se pravidelně v řadě měst Plzeňského kraje, ale v poslední době i dokonce i zajíždí mezi českými krajany v zahraničí.

Vzhledem k charakteru okresu Plzeň-jih se Michal Šašek, který do krajského zastupitelstva kandiduje za pravicovou koalici jako číslo devět, chtěl zaměřit zejména na problémy, které trápí menší města a venkovské oblasti našeho kraje.

.

Potřebujeme lepší systém pro veřejnou dopravu

Pro jižní Plzeňsko je podle Michala Šaška klíčová v první řadě doprava. „V našem okrese proto musíme tlačit na dokončení III. etapy rekonstrukce tahu Přeštice-Nepomuk a musíme také vnést systém do veřejné dopravy,“ představuje svoje priority Michal Šašek a dodává: „Je jednoznačné, že změna autobusového dopravce se opravdu nepovedla. Podobné věci musí být mnohem lépe připravené. Systém teď určitě není dobře nastavený. Nelze dělat podobné nedotažené změny ve veřejné dopravě“.

Problémy ale podle dobřanského zastupitele nejsou jen v autobusové dopravě. „Často nelogické je i fungování vlaků. Znám případy, kdy na stejné trase platíte více peněz za osobák, než za rychlík…,“ podělil se o osobní zkušenost s nelogičností systému veřejné dopravy Michal Šašek, podle kterého potřebuje kraj jasnou koncepci celého Integrovaného dopravního systému“.

.

Výrazný starosta

Michal Šašek není jediným výrazným kandidátem z okresu Plzeň-jih na čelných místech společné listiny ODS, TOP 09 a nezávislých starostů. Patří mezi ně totiž také starosta Přeštic Karel Naxera. Vystudovaný učitel zastává už od roku 2014 funkci starosty města Přeštice a o jeho oblíbenosti svědčí, že tuto pozici před dvěma lety ve volbách obhájil. Je členem Výboru pro dopravu Plzeňského kraje, místopředsedou Mikroregionu Přešticko a členem Řídícího výboru ITI plzeňské metropolitní oblasti.

Na jižním Plzeňsku jsou kandidáti koalice silným argumentem, proč volit právě pravé spojení.

Michal Šašek