SOU elektrotechnické má moderní společenský sál

Moderní společenský sál bude využívat SOU elektrotechnické Plzeň.

Nově zrekonstruovaný víceúčelový společenský sál za 25 mil. Kč bude využívat Střední odborné učiliště elektrotechnické Plzeň společně s dalšími krajskými školami. Slavnostní otevření moderních prostor sálu se uskutečnilo 11. září 2020.

„Plzeňský kraj se snaží starat o svůj majetek, do školských zařízení jsme z vlastních prostředků kraje investovali v posledních letech stovky milionů korun. Zrekonstruovaný sál bude sloužit nejen studentům škol v areálu SOU na Vejprnické, ale i veřejnosti. Rozhodně tato stavba přispěje ke zkultivování celého areálu s možností pořádat zde konference, přednášky, veřejné diskuse či kulturní akce. Chtěli bychom také velmi poděkovat autorům projektu,“ uvedla náměstkyně vykonávající funkci hejtmana Plzeňského kraje Marcela Krejsová.

Rekonstrukce původních prostor probíhala od října 2019 do srpna 2020. Během této etapy úprav byla zrealizována nová přístavba napojená na jednopodlažní stávající budovu sálu. Vyřešen byl touto cestou nový vstup, přesun a zvětšení hygienického zázemí a zázemí zaměstnanců, zřízení nového foyer směrem k venkovnímu předprostoru a zřízení nového bufetu. Stavební úpravy společenského sálu řešily i okolní prostranství, především bezbariérový vstup a venkovní sezení.

Nový vstup do sálu je nyní od hlavní příjezdové cesty do areálu škol s ohledem na využívání centrálního parkoviště v areálu umožňujícího bezabriérový přístup k objektu.

Vstup do přístavby je celoprosklený, je jím veden přístup k pokladně a dále prostorem foyer k šatnám, které zůstávají na původním místě. Z tohoto prostoru je umožněn přístup k toaletám, jejichž součástí je také WC pro invalidy. Dále v prostoru nové přístavby vzniklo zázemí zaměstnanců.

Z foyer je možný oboustranný přístup do sálu, a to jak ze stávajícího foyer, které navazuje na budovu učiliště, tak z nově vybudovaného prostoru. Tato část proporčně navazuje na jednopodlažní objekt zázemí a obsahuje nový prostor vstupu do sálu, nový bufet, odpočinkové prostory a skladový prostor. Nové foyer i nový bufet bezprostředně navazují na venkovní prostor, který lze potenciálně využít jako doplňkový prostor pro víceúčelový sál i jako veřejný prostor u vstupu do areálu.

Prostor sálu nebyl dispozičně měněn, i nadále budou využívány stávající vstupy. Změněno bylo pouze architektonické pojetí interiéru.

Z prostoru bývalé promítárny v 2.NP byla realizována šatna pro účinkující, maturanty, nebo zájmové skupiny. Součástí šatny je i nutné hygienické zázemí, WC a sprcha.

Projekt rekonstrukce moderního společenského sálu pochází z dílny projektantů společnosti projectstudio8 s.r.o.


Zdroj:

Bc. Eva Mertlová

Oddělení mediální komunikace a marketingu

www.plzensky-kraj.cz