Tísňová linka opět pomáhala. Krádež másla

Během včerejšího dopoledne vyjížděli strážníci dvakrát v rámci projektu Tísňové linky seniorů.

V prvním případě se jednalo o osmaosmdesátiletou seniorku, která uvedla v činnost tísňové tlačítko před půl devátou dopoledne. Po vstupu hlídky městské policie do bytu, nalezli strážníci ženu na zemi v blízkosti skříně. Kolem sebe měla skvrny od krve a stěžovala si na bolest hlavy a naražených zad. Strážníci zjistili, že má seniorka tržnou ránu na temeni hlavy, kterou na místě ošetřili a byla přivolána ZZS PK. Záchranná služba na místě rozhodla o jejím převozu do nemocnice.

Krátce po desáté hodině strážníci opět vyjížděli na signál nouzového tlačítka. Tentokrát šlo o šestasedmdesátiletou ženu, která upadla, ale podařilo se ji zvednout a usadit se zpět do křesla naštěstí bez jakéhokoliv zranění.

 

Neobvyklou krádež včera řešili strážníci spolu s policisty ČR.

Před osmnáctou hodinou přijala hlídka doubraveckých strážníků oznámení, že v OC na Rokycanské došlo ke krádeži. Ne však k ledajaké! Celkem tři osoby odcizily 28ks másla v hodnotě 1537Kč. Pracovník ostrahy uvedl, že másla v nákupním košíku odnesly do převlékacích kabinek dvě ženy, kde je uschovaly do kabelky a následně prošly hlavním vstupem do prodejny mimo pokladní zónu. Pracovník ostrahy na místě zadržel šestnáctiletou dívku spolu s pětadvacetiletým mužem, druhá žena šla do jiného obchodu. Vzhledem k tomu, že se jednalo o cizince byla na místo přivolána PČR. Na místě si kolegové od státní policie přivedli i podezřelou čtyřicetiletou ženu, která se zdržovala v jiném obchodě.  Celou věc si policisté převzali k dalšímu šetření.

 

Další hledaná osoba skončila v rukách policie.

Smolný den měl třiadvacetiletý muž z Plzeňska, který je už pro strážníky z SÚSS velmi dobře znám. V osmnáct hodin v podvečer procházela hlídka MP Americkou ulicí, kde si povšimla zaparkovaného vozidla, ve kterém seděl na místě spolujezdce muž, jenž byl v pátrání PČR. Strážník mladého muže požádal, aby vystoupil a následoval je na obvodní oddělení policie. Tam si jej převzal státní policista k dalším právním úkonům.


Zdroj:

Veronika Kuchynková
Metodik prevence kriminality

www.mpplzen.cz