Grilované ovoce s karamelovou omáčkou

Ingredience:
ovoce: 1/2 ananasu, 1/2 melounu, 2 broskve, 5 nektarinek, 2 banány;
omáčka: 200 g třtinového cukru, 200 ml smetany, 200 ml mléko, 150 g másla, mořská sůl

 

Postup:
Všechno ovoce kromě banánů nakrájíme na menší kousky, banány pouze podélně rozřízneme. Ovoce poklademe na rozpálený gril asi na 5 minut.
Na omáčku rozpustíme na pánvi cukr, smetanu a mléko. Za stálého mícháme vaříme asi 10 minut. Poté přidáme máslo a necháme probublávat ještě 5 minut. Dochutíme špetkou soli. Grilované ovoce podáváme přelité karamelem a můžeme přidat i oblíbenou zmrzlinu. 🙂

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu