Řídili i přes zákaz. Drzí zloději odmontovali z vozidla kola

Řídili i přes zákaz.

Řidič se zákazem překročil rychlost, nebyl sám, koho strážníci přistihli za volantem, přestože za něj usednout nesměl.

Hlídka městské policie ze služebny Městské policie Plzeň-Bory zastavila v sobotu odpoledne v centru města řidiče osobního motorového vozidla Škoda Fabia, který porušil zákaz vjezdu v ulici Sady 5. května. Za volantem seděl třiačtyřicetiletý muž ze severního Plzeňska. Při kontrole strážníkům nepředložil řidičský průkaz, uvedl, že ho zapomněl doma. Jak ale ukázalo další prověřování, za volant tento muž neměl vůbec usednout. Do srpna roku 2020 měl vysloven platný zákaz řízení.

Za účelem zvýšení bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích prováděla hlídka městské policie v neděli měření rychlosti vozidel v Plzni na Slovanech. V úseku, kde je stanovena padesátka, zaznamenala vozidlo jedoucí 70kilometrovou rychlostí, a proto ho zastavila. V autě řidič necestoval sám, byl s ním ještě spolucestující a na zadních sedadlech dvě malé děti. Lustrací v evidencích strážníci zjistili, že 38letý muž má od října loňského roku až do října 2022 uložen zákaz řízení motorových vozidel.

Oba případy si převzali na místě k dalšímu šetření policisté ČR.

Drzí zloději odmontovali z dlouhodobě odstaveného vozidla kola.

Mysleli, že kola nebudou nikomu chybět, že auto je vrak.

V pátek odpoledne zadrželi strážníci ze služebny Městské policie Plzeň- Slovany trojici mladých mužů ve věku 31 a 32let. Ti z dlouhodobě odstaveného vozidla Hyundai na křižovatce ulic Táborská a Božkovská odmontovali všechna čtyři kola, auto zůstalo stát na špalkách. Zastiženi byli akorát ve chvilce, kdy z místa odcházeli i s kompletní sadou čtyř kol. Případem se dále zabývají policisté.

Kradl dvakrát ve stejném obchodě.

Hned dvakrát se vydal v pátek krást do jednoho z plzeňských obchodů 39letý muž. Poprvé to bylo po poledni. Za spáchaný majetkový přestupek mu strážníci uložili pokutu. Odpoledne si došel pro plechovku piva a uzený tavený sýr.  Se zbožím schovaným v oděvu prošel pokladnou, kde ho opět zadržela ostraha a předala přivolané hlídce městské policie. Ta se rozhodla tentokrát záležitost neřešit pokutou, ale předat ji k dořešení přestupkové komisi.

Strážníci pomohli seniorovi.

Strážníci v neděli dopoledne vyjížděli na adresu seniora bydlícího v domě v Plzni na Lochotíně. Důvodem byla aktivace tísňového tlačítka Tísňové linky seniorů.

Rezervním klíčem, který mají pro případ nouze v zapečetěné obálce, se dostali strážníci do bytu 93letého stařečka. Zde ho našli sedět v předsíni na zemi a pomohli se mu postavit. Protože byl senior v pořádku, k žádnému zranění nedošlo, hlídka byt posléze opustila.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz