Prezident klubu Tomáš Paclík předal osobně ochranné štíty pro FN Plzeň

Viktoria Plzeň se snaží i nadále pomáhat. Zatímco hráči absolvovali první společný trénink, prezident klubu Tomáš Paclík dnes osobně předal ve Fakultní nemocnici 1000 ochranných štítů pro lékaře a zdravotnický personál.

Plzeňská Viktoria si velmi váží dlouholetého partnerství s Fakultní nemocnicí Plzeň. Prezident klubu Tomáš Paclík dnes osobně do rukou ředitele FN Václava Šimánka předal ochranné pomůcky, které pomohou chránit lékaře i zdravotnický personál v době koronavirové pandemie. Konkrétně jde o 1000 ochranných štítů.

„Věřím, že tento dar od našeho klubu bude užitečný a ihned pomůže k větší ochraně lékařů i všech dalších zaměstnanců Fakultní nemocnice, jejichž práce si nesmírně vážíme,“ uvedl Tomáš Paclík během předání na Borech.

Tisícovka ochranných štítů zamíří ve FN Plzeň na pracoviště, která pečují o pacienty s prokázanou koronavirovou nákazou či pro nemocné, u kterých je podezření na toto onemocnění. Potřebnost ochrany vysvětluje ředitel FN Plzeň Václav Šimánek: „Abychom tuto pandemii zvládli, myslím tím celou společnost, musí být první linie zdravotníků chráněna tak kvalitně, aby nedocházelo k ohrožení jejich zdraví. Díky ohleduplnosti široké veřejnosti a kvalitním ochranným prostředkům můžeme tento boj vyhrát. Viktoriáni jsou velcí srdcaři a pevně věřím, že první ligové zápasy, kam bude vpuštěna veřejnost, zahalí barvy zaměstnanců FN Plzeň. Moc děkujeme za vše, co pro nás FC Viktoria dělá.“


Zdroj:

fcviktoria.cz