Krádež čokolád. Kocourka někdo nechal u popelnice. Muž usnul v blátě

Krádež jedenácti čokolád.

Peníze z prodeje odcizeného zboží chtěl užít k zakoupení jízdenky.

Pracovník ostrahy prodejny v Radčické ulici zadržel v neděli 30letého muže podezřelého z krádeže zboží. Kladeno mu bylo za vinu, že si v obchodě ukryl pod bundu jedenáct čokolád, se kterými prošel pokladnou, aniž by za ně zaplatil. K úmyslu odcizit zboží se muž strážníkům přiznal. Finanční prostředky z prodeje chtěl údajně užít k nákupu jízdenky a odjet do Prahy. Kontrolou osobních údajů však bylo zjištěno, že je pro policisty zájmovou osobou, a proto pro něj dorazili muži zákona, kteří si ho převzali. Zboží za víc jak  čtyřistakorun bylo vráceno zpátky do prodeje.

 

Kocourka někdo zapomněl nebo nechal u popelnice.

V pátek odpoledne přinesla mladá žena do plzeňského Útulku pro zvířata v nouzi dvouletého bílorezavého kocourka. Někdo ho pravděpodobně ponechal nebo zapomněl v textilním přepravním boxu u popelnic v Hrádecké ulici v Plzni na Doubravce, kde ho paní našla.

 

Opilý muž usnul v kaluži bláta.

Muž jevící známky opilosti a dezorientovanosti usnul na parkovišti v kaluži bláta.  Potom, co šli kolem strážníci, probudili ho. To ale muže natolik rozlítilo, že začal být vulgární a agresivní.

K události došlo v pátek večer pod mostem Generála Pattona. Muž vůbec ve svém stavu nekontroloval své chování a ohrožoval sebe na životě a zdraví. Chtěl z místa dokonce odejít sám, ale nezdařilo se mu to.  Nejprve vstal, pak hned upadl a odřel si tvář. Tu se mu snažil strážník ošetřit, ale muž se bránil. Nakonec se zvedl a začal utíkat. Výzvu, aby zastavil, zprvu ignoroval, pak se otočil a se zaťatou pěstí šel proti strážníkovi.  Strážník dál na nic nečekal a muže za užití donucovacích prostředků zpacifikoval, druhý člen hlídky muži pak nasadil pouta. Noc muž strávil v protialkoholní záchytné stanici.

 

Nadával strážníkům.

V sobotu po deváté hodině večer zasahovala projíždějící hlídka ze služebny Městské policie Plzeň-Bory u křižovatky Klatovská x Americká. Řidič trolejbusu je upozornil na fyzickou potyčku mezi revizorem a cestujícím, který měl být údajně pro neslušné chování z vozu MHD jím a revizorem vykázán. Dvojici strážníci od sebe oddělili. Muž, ve kterém byl později zjištěn 35letý Plzeňan, se přesto choval dál velmi vulgárně a byl agresivní. I přes upozornění s vulgaritami směřujícími k hlídce nepřestal.  Na místě byla věc předána k dořešení policistům a přestupkové jednání, kdy se dopustil přestupků proti veřejnému pořádku, bude řešit správní orgán.

 

Strážníci byli první u dopravní nehody.

V noci ze soboty na neděli došlo u křižovatky ulic Prokopova x U Trati k dopravní nehodě. Jako první na místě zasahovali strážníci ze služebny Městské policie Plzeň-Bory. Z havarovaného vozu uviděli vystupovat dva muže, z nichž řidič byl evidentně v šoku. O něj se strážníci postarali až do příjezdu záchranářů, které zavolali. Na místo byli zároveň přivoláni policisté a hasiči, neboť z nabouraného vozu začal stoupat dým, šlehat jiskry a unikaly z něj provozní kapaliny na chodník a do vozovky. Mladý řidič se podrobil dechové zkoušce, při níž přístroj ukázal při prvním měření hodnotu 2,53 promile. Šetřením nehody se dále zabývají dopravní policisté.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz