Strážníci v Plzni po Košutce naháněli prase. Odchyt andulky

Strážníci v Plzni naháněli po Košutce v neděli prase.

Hlídku městské policie ze služebny Lochotín, strážníky z odchytové skupiny a Karla Makoně ze Záchranné stanice živočichů Plzeň, zaměstnalo v neděli ráno v Plzni na Košutce uprchlé prase.

To volně pobíhalo na parkovišti nad nemocnicí Privamed. Jakmile se jen hlídka k němu přiblížila s odchytovou tyčí v ruce, dalo se na útěk a nedalo se chytit. Nakonec zmizelo v trnitých keřích. Díky dobré místní znalosti hlídka věděla, kde je zvíře chováno a kdo je jeho majitelkou, a proto ji o celé věci telefonicky informovali. Zároveň jí srozuměli s tím, že celá událost bude předána k dořešení správnímu orgánu z důvodu podezření na přestupek podle zákona na ochranu zvířat proti týrání. Prase nakonec zajistil dle dalších zjištění jiný chovatel, ke kterému si našlo cestu a snažilo se dostat k jemu chovaným zvířatům.

Neovládla se a kopla do dveří.

Správní orgán bude řešit případ ženy, která kopla do dveří.

Před polednem se ozvalo od obchodu v Hřímalého ulici řinčení rozbitého skla. Rozbití skleněné výplně na jednom z křídel vstupních dveří měla na svědomí 38letá žena, která se dostala do verbálního konfliktu s vedoucí prodejny. Během slovní rozepře se neovládla, kopla do vstupních dveří a sklo se vysypalo. Strážníci věc zdokumentovali a s přiloženými důkazy ji postoupí k dořešení přestupkové komisi.

Odchyt andulky.

V záchranné stanici živočichů čeká opeřenec na svého majitele.

Strážníci ze skupiny pro odchyt zvířat odchytili v pondělí v dopoledních hodinách na rohu ulic Nerudova a Koperníkova na chodníku pomocí podběráku malého opeřence. Jednalo se o andulku vlnkovanou modré barvy.  Na svého původního majitele teď čeká v Záchranné stanici živočichů Plzeň v Zábělské ulici.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz