Křupavé pečené koleno

Ingredience:
2 vepřová kolena, bobkový list, pepř (černý, celý), jalovec, nové koření, ostrý kečup, černé pivo, med, worcesterová omáčka, sojová omáčka, solamyl, česnek, koření gyros, mletý pepř, sůl

Postup:

Dobře omytá vepřová kolena dáme do hrnce spolu s bobkovým listem, celým černým pepřem, jalovcem, novým kořením a solí. Vaříme přibližně hodinu, poté kolena vyjmeme, naporcujeme, nařízneme křížem kůži a dáme do pekáče (proces vaření můžeme urychlit vařením v tlakovém hrnci po dobu cca 30 minut).
Kolena potřeme marinádou, kterou si připravíme smícháním kečupu, černého piva, lžíce medu, worcesterové omáčky, sojové omáčky, solamylu, prolisovaného česneku, koření gyros, mletého pepře a soli. Marinádu zředíme trochou vývaru z kolen. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C při častém polévání (nejprve zbylou marinádou a pak výpekem) asi 2 hodiny – do křupava.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu