Masové koule v mrkvi s hráškem

Ingredience:
dušená mrkev: cibule, olej, 2 lžíce rajčatového protlaku, 200 ml hovězího vývaru/bujónu, 100 ml bílého vína, 200 g mraženého hrášku, 200 g mrkve, sůl, pepř
masové koule: 500 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 1 cibule, sůl, drcený kmín, mletý pepř, majoránka, tymián, 8 lžic strouhanky, 200 ml hovězího vývaru/bujónu

Postup:
mrkev: Osmahneme nakrájenou cibulí na oleji v hrnci. Poté přidáme protlak a podlijeme vývarem. Poté přidáme víno a zeleninu. Dusíme dokud zelenina nezměkne a poté dochutíme solí a pepřem.
koule: Mleté maso smícháme s rozšlehaným vejcem, přidáme na jemno nasekanou cibuli, osolíme, okmínujeme, opepříme a přidáme trochu majoránky a tymiánu. Směs rukama důkladně propracujeme za postupného přidávání strouhanky. Pak z mletého masa vytvarujeme v ruce koule, které naskládáme do keramické nádoby pomalého hrnce. Podlijeme hovězím vývarem a vaříme na rychlejší stupeň 5 hodin, nebo na pomalejší 8 hodin. Poté vložíme do dušené mrkve a podáváme s bramborem.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu