Z chodníku rovnou na záchytku

Peněženku s doklady zapomněl na střeše auta.

Peněženku i s obsahem naštěstí našel v pondělí odpoledne v Baarově ulici poctivý Plzeňan a odnesl ji odevzdat na služebnu městské policie na Borech.

Uvnitř peněženky, kterou její majitel nechal na střeše svého vozidla a odjel, byly doklady, průkaz evropského pojištění, drobná hotovost a další jiné průkazy. Vlastník věcí si brzy uvědomil, co se mu stalo, a začal vše řešit. To ho dovedlo až na služebnu městské policie, kde mu jeho ztracenou peněženku s doklady strážníci předali.

 

Z chodníku rovnou na záchytku.

Strážníci městské policie odvezli v pondělí odpoledne do protialkoholní záchytné stanice opilou ženu. Povalovala se na chodníku v Dílenské ulici na Doubravce.

Vzhledem ke stupni opilosti nebyla schopna samostatně chodit, neustále padala a ani jí nebylo při hovoru rozumět. Protože svým jednáním dvaačtyřicetiletá žena ze severního Plzeňska ohrožovala svůj život a zdraví, naložili ji strážníci do služebního vozu a převezli ji střízlivět do zdravotnického zařízení.

 

Seniorka doma upadla a nemohla se zvednout.

Ve večerních hodinách spěchala hlídka městské policie na Vinice, aby zjistila příčinu, proč jedna z klientek Linky seniorů stiskla tísňové tlačítko.  

Důvodem byl její pád na zem. Hlídka 79letou stařenku nalezla ležet na zemi v koupelně vedle toalety.  Lékařskou pomoc nepotřebovala, nezranila se, jen chtěla pomoc vstát, s čímž jí strážníci pomohli a doprovodili ji zpátky do postele.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Web: www.mpplzen.cz