Kraj i letos podpoří exkurze školáků do ekofarem

Karlovarský kraj i v tomto roce nabídne školám v regionu oblíbené exkurze do ekofarem nebo do Centra vzdělávání odpadového hospodářství v Černošíně. Dopravu na akce zajistí kraj pro školáky a jejich doprovod zdarma.

 

 „Už devátým rokem školám nabízíme tuto podporu a můžu říci, že zájem je obrovský. Stejně jako loni jsme na zajištění dopravy na exkurze vyčlenili z krajského rozpočtu částku 1,5 milionu korun a byl bych rád, kdybychom pomohli co největšímu počtu škol,“ informoval krajský radní Karel Jakobec.

 

Objednávání exkurzí krajský úřad spustil v těchto dnech.  Školy si nejprve dohodnou termín na vybraném místě a následně vyplní a odešlou přihlášku elektronicky na předepsaný kontakt. Následně dostanou potvrzení s informací o dopravci, který bude přepravu zajišťovat.  Přesný postup objednání je zveřejněn na krajských internetových stránkách Karlovarského kraje: http://www.kr-karlovarsky.cz/zivotni/Stranky/EVVO_skoly.aspx. V nabídce je sedm možností exkurzí: biostatek ve Valči, ekofarma Kozodoj ve Staré Roli, botanická zahrada v Bečově, farma v Krajském středisku ekologické výchovy při Školním statku Cheb, Vojenské lesy a statky, Lázeňské lesy Karlovy Vary a Centrum vzdělávání odpadového hospodářství Černošín.

 

Podle Karla Jakobce si pedagogové tuto formu podpory velice pochvalují, protože pro většinu škol by bylo kompletní financování exkurzí velmi nákladné a museli by do platby zapojit rodiče žáků. V roce 2018 se s krajským příspěvkem uskutečnilo 301 exkurzí na farmy, kterých se zúčastnilo 10 742 dětí. Konalo se také 55 výjezdů do Černošína pro 2117 dětí.

 


Zdroj:
Mgr. Jana Pavlíková

tisková mluvčí
Krajský úřad Karlovarského kraje