Teenager kradl v obchodě. Pod vlivem alkoholu ohrožovali své zdraví a život

Teenager kradl v obchodě. K činu se nechal nahecovat svými kamarády, aby se před nimi ukázal.

Na prodejní ploše obchodu v Sukově ulici si mladík vyhlédl plechovku energetického nápoje, kterou si schoval pod bundu, a poté prošel přes pokladnu, aniž by za ni zaplatil. Zde ho zadržel pracovník ostrahy, jenž ho po celou dobu jeho jednání předtím sledoval kamerovým systémem. Strážníci přivolaní do obchodu k řešení záležitosti zjistili, že jde o teprve sedmnáctiletého mladíka. Ten se ke krádeži údajně nechal nahecovat kamarády, aby se před nimi ukázal. Vysvětlovat své jednání bude nakonec před přestupkovou komisí.

 

Těžce opilý muž ležel v pátek odpoledne na zemi u zastávky MHD v Krašovské ulici. Nebyl jediný, kdo to přehnal v posledních dnech s alkoholem a skončil na záchytce.

Problém měla hlídka s opilcovým probuzením. Namol opilý si rovnou ustlal ve vozovce, strážníci ho museli odtamtud odnést do bezpečí. Vzhledem k povětrnostním podmínkám hrozilo jeho podchlazení. K vystřízlivění byl tedy převezen do protialkoholní záchytné stanice.

Do stejného zařízení už byl před ním předtím umístěn jednatřicetiletý cizinec. Značně opilý ohrožoval svůj život a zdraví v Plzni v centru města. Vrávoral, padal do silnice a na chodník. Tentýž muž zaměstnal strážníky i záchranáře v neděli dopoledne. Hlídka městské policie byla přivolána do Zábělské ulice, kde ho našla ležet pod vlivem alkoholu na zadních sedačkách v trolejbusu. Jelikož ale u něj bylo zjištěno na hlavě zakrvácené poranění, na místo dorazili záchranáři a převzali si ho do své péče.

S alkoholem to také poněkud přehnal třiatřicetiletý muž. V sobotu večer se povaloval v silně podnapilém stavu u automatu na pití v obchodním centru v Radčické ulici. Nedokázal se řádně udržet na nohou, když mu strážníci dali dýchnout do přístroje na zjištění hladiny alkoholu v dechu, nadýchal 2,94 promile. Odvezen byl k vystřízlivění na záchytku, kde strávil noc.

 

Při kontrole Centrálního autobusového nádraží zajistili v sobotu dopoledne strážníci ze služebny Městské policie Plzeň – Střed osobu hledanou PČR.

Hlídka měla podezření, že se tam může nacházet osoba v pátrání PČR.  Jak se brzy potvrdilo, nemýlila se. V  bufetu si strážníci všimli tváře muže odpovídající popisu jednoho ze seznamu osob v hledáčku policistů. Následnou lustrací se potvrdilo, že na osmapadesátiletém muži mají strážci zákona právní zájem.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz