Zabezpečte prosklené části svého bytu či domu. Bezpečnostní a ochranné folie na sklo

Bezpečnostní a ochranné folie na sklo chrání nejen před zloději, ale také střepy a zraněním.
Využití bezpečnostních folií se netýká jen oken a dveří u níže položených bytů či rodinných domků, ale ochrání celou řadu skleněných ploch jak v exteriéru, tak v interiéru.

Výhodou folií je jejich snadná instalace a široká škála využití. Kromě klasických oken či balkonových dveří se hodí také na francouzská okna nebo na skla zimní zahrady. Jejich hlavním úkolem je v prvním řadě bezpečnost a ochrana před zloději, protože ztěžují rozbití skla, které se nevysype z rámu, pouze utvoří tzv. pavučinu.

Díky tomu, že nehrozí při rozbití skla následné poranění o střepy, mají folie své místo také v interiéru, zejména v domácnostech s malými dětmi. Ochránit jimi lze například skleněné stoly, vitríny skříní, zrcadla, skleněné sprchové zástěny a další.

Bezpečnostní folie SCX
Nejsilnější třívrstvá bezpečnostní folie na okna a sklo o tloušťce 0,35 mm má bezpečnostní atest P2A. Fólie snižuje nejen riziko rozbití a napadení, ale i prohození nebezpečných předmětů, kamenů či zápalných lahví okny. Bezpečnostní folie na okna zároveň udrží rozbité sklo a jeho střepy pohromadě a chrání tak obyvatele před poraněním rozbitým sklem.
Ochranná folie SC4
Tato čirá ochranná folie na okna a sklo slouží k ochraně ploch, kde hrozí rozbití skla a následné poranění, zejména dětí. Lze ji aplikovat na interiérové dveře, prosklený nábytek, různá zrcadla, interiérová skla, zábradlí, knihovny, balkónové dveře apod. Ochranná folie udrží rozbité sklo a jeho střepy pohromadě a chrání tak před poraněním rozbitým sklem.

Zdroj: