Víkend strážníků

Na Lochotíně se našla malá morčata. Někdo je nechal v dřevěné přepravce pod lavičkou v Lidické ulici.

Tam je také v neděli odpoledne našla devětatřicetiletá žena a zavolala městskou policii. Strážníci ze skupiny pro odchyt zvířat, kteří si pro malé hlodavce přijeli, zjistili, že jsou tak cca týden staří. Komu by morčata patřila, se nezdařilo zjistit.  Z toho důvodu byla odvezena do Záchranné stanice živočichů v Zábělské ulici, kde se o ně starají.

 

„Kradl jsem, protože jdu na noční do zaměstnání a nemám peníze, abych si koupil svačinu“, tak obhajoval své jednání v neděli v podvečer své jednání osmadvacetiletý muž podezřelý z krádeže zboží v obchodě v Plzni na Slovanech.

Pracovník ostrahy ho viděl, jak si počíná na prodejní ploše obchodu.  Spatřil ho, když si pod bundu schovával v uličce prodejny potraviny. Jakmile prošel pokladnou, aniž by za zboží v hodnotě necelých 160 Kč zaplatil, byl jím zadržen. Strážníci, kteří dorazili, aby záležitost vyřešili, zjistili, že přestupku proti majetku se muž nedopustil rozhodně poprvé. Věc bude podstoupena k dořešení správnímu orgánu.

 

Zadržet a předat policistům muže v hledáčku PČR se o víkendu podařilo strážníkům městské policie.  Stalo se tak v rámci spolupráce s přepravní kontrolou.

Když byli strážníci ve voze MHD, všimli si značně nervózního chování mladého muže v jejich přítomnosti. Jeho tvář jim navíc připomínala někoho, koho viděli v policejních evidencích na seznamu hledaných osob. Proto se rozhodli jeho osobu ztotožnit a dále prověřit. Třicetiletého muže strážníci předali posléze do rukou přivolané hlídky PČR. Na předání muže měli totiž policisté právní zájem, byl na něj vydán příkaz k zatčení.

 

V pátečních dopoledních hodinách si volali strážníci z obvodní služebny Doubravka kvůli zraněnému muži v Revoluční ulici záchranáře.

Čtyřiasedmdesátiletý senior si strážníkům stěžoval na velkou bolest zad, díky níž nebyl schopen dalšího pohybu. Po prvotním vyšetření na místě rozhodl pracovník ZZSPK o jeho převozu do zdravotnického zařízení.

O den později si volali strážníci záchranáře k případu stařenky na Slovanech. Jen v županu se potulovala na Slovanech, strážníkům, tvrdila že byla navštívit svoji dceru.  Při dalším prověřování se ukázalo, že její psychický a zdravotní stav bude vyžadovat péči odborníků.  Stařenka se neorientovala v místě ani čase, o již zemřelých lidech hovořila jako o žijících.

 

V sobotu v podvečer vyjela hlídka městské policie k oznámení o ležícím člověku na chodníku v Baarově ulici. Po příjezdu bylo zjištěno, že za stav čtyřiašedesátiletého muže může alkohol.

Sám přiznal, že si dal láhev vína. Toho, aby z místa odešel bezpečně po svých, však nebyl schopen. Ve svém stavu bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví, proto byl převezen k vystřízlivění na záchytku.

Kvůli namol opilému muži, který se nemohl ani zvednout, byla hlídka městské policie přivolána v neděli v noci do obchodního centra v Radčické ulici. Cizinec seděl u eskalátorů, strážníkům tvrdil, že potřebuje pomoci jen postavit na nohy a domů dokáže dojít sám.  Strážníci ho tedy podepřeli a pomohli mu vyjít ven. Muži se však záhy podlomily nohy a rázem upadl. Při pádu si způsobil poranění a na místo dorazit museli záchranáři.

 

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz