Jízda mladíka na malém zahradním traktorku. Strážníci sbírali opilé muže na nádraží

Na Silvestra byl strážníky předán do péče záchranářů třiašedesátiletý muž z Plzně.

Po třetí hodině odpolední vyslal operační strážník hlídku z obvodní služebny Lochotín na tramvajovou zastávku v Lidické ulici, kde právě muže našla. Postával zde úporně opřený o zábradlí, vedle sebe měl francouzské hole a kalhoty spadlé pod kolena. Na oslovení téměř nereagoval, chvílemi vydával jen nějaké zvuky. Zdravotník ZZS rozhodl o jeho převozu k dalšímu vyšetření do nemocnice Privamed.

 

Silvestrovskou noc na záchytce strávil čtyřiapadesátiletý muž z Plzně.  V šest hodin večer si ho hlídka městské policie všimla při kontrole haly vlakového nádraží.

Ve značně podnapilém stavu si ustlal na zemi. Kvůli silné intoxikaci alkoholem se nebyl schopný postavit ani nohy a zcela neovládal své jednání. Ve svém stavu tak ohrožoval svůj život a zdraví, proto bylo rozhodnuto, že bude odvezen k vystřízlivění.

Na Nový rok se potýkali strážníci s dalším opilým mužem. Tentokráte byli vysláni na konečnou zastávku tramvaje linky č. 4 na Borech. O pomoc s řešením problému s jedním z cestujících žádal řidič tramvaje. Nejprve ho nemohl vzbudit a pak na jeho vyzvání odmítl tramvaj opustit. Prostor vozu nakonec opustil v doprovodu hlídky. Bez pomoci strážníků nebyl dotyčný schopný vstát a sám z místa odejít.  Dechovou zkoušku se u něj nezdařilo provést. Hrozilo, že by mohl ve svém stavu upadnout a způsobit si zranění. Převezen byl proto do protialkoholní záchytné stanice.

Strážníky a záchranáře zaměstnal ve večerních hodinách devětačtyřicetiletý cizinec. Opilý ležel a spal na zemi v hale vlakového nádraží v Šumavské ulici. Vzhledem ke svému stavu se nebyl schopný ani z ní zvednout. Dechovou zkouškou, kterou u něj strážníci provedli, mu byla zjištěna hladina alkoholu v dechu 3,06 promile. Jelikož byl ale v obličeji zraněn, na obočí měl, krvácejí tržnou ránu, dorazili na místo i záchranáři. K dalšímu vyšetření ho po prvotním ošetření převezli na vyšetření do nemocnice.

 

Opravdu bizarní způsob, jak si zpestřit novoroční oslavu zvolil mladík v Plzni.  V centru města se projížděl necelou hodinu a půl po půlnoci na malém zahradním traktorku.

Nezvyklé jízdy řidiče, který navíc vezl spolujezdce, si všimli strážníci. Řidič jel nejprve na Americké třídě po chodníku, poté přes přechod pro chodce najel na kruhový objezd a pokračoval po silnici výjezdem směrem k Wilsonovu mostu. Zde ho strážníci před místní provozovnou rychlého občerstvení zastavili.  Z dechu devatenáctiletého mladíka byl cítit alkohol, proto byl vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce. Jejím výsledkem  byla naměřená hodnota 1,58 promile. Při opakovaném měření byla zjištěna hodnota vyšší, a to 1,71 promile. Celou záležitost si převzali k dořešení policisté ČR.​

 

Pár minut po dnešní půlnoci vyrazili strážníci na pomoc jednomu z klientů Tísňové linky seniorů.

Hlídka vyjela do bytu jednadevadesátiletého stařečka bydlícího v bytě v Plzni na Lochotíně. Po zazvonění na zvonek u bytu se senior ozval s žádostí o pomoc. Když vstoupili strážníci dovnitř, našli ho sedět na zemi opřeného zády o křeslo. Potřeboval jejich pomoc, sám se nedokázal zvednout. Hlídka mu pomohla a za pomoci chodítka přemístila do postele. Po zjištění, že muž není nijak zraněn, byt strážníci opustili.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz