Žárovky, které umí doladit atmosféru vašeho domova

Pomalu si zvykáme na to, že se u nás zabydlují různá chytrá zařízení. Možná by vás to dříve nenapadlo, ale také žárovky se dokáží postarat o příjemnou atmosféru vašeho domova. A není to jen světlo, co mohou nabídnout, ale třeba i reproduktor, díky kterému si během pár sekund pustíte svou oblíbenou muziku či audioknihu. Propojíte se s vaším mobilem nebo tabletem a je to – snadno, rychle a ve vynikající kvalitě. Některé verze chytrých žárovek navíc umí dokreslit atmosféru různými vůněmi, případně mají několik barevných nastavení, a tak si můžete ložnici, obývací pokoj nebo i koupelnu barevně a vůní doladit podle nálady. A to není vše, k dispozici jsou také žárovky s kamerou, které vaši domácnost hlídají.

Zapojení je velmi jednoduché – žárovky stačí zasunout nebo zašroubovat do jakékoli standardní stojací lampy, lustru, stolní lampičky a připojit smartphone nebo tablet. U žárovky, která uvolňuje vonné esence, je třeba jen nakapat do zásobníku nějakou příjemnou vůni. Intenzitu provonění ovládáte přímo malým ovladačem nebo pomocí příslušné aplikace z telefonu či tabletu. U hrající žárovky vybíráte z nepřeberného množství zdrojů: z internetových rádií, vlastních stažených archivů nebo hudební služby Deezer. Pro ozvučení a provonění interiérů se nabízí hned několik typů chytrých žárovek. V podstatě se liší podle patice a komunikace se zařízením, z něhož jsou ovládány, případně přehrávají hudbu.

Tím to ale nekončí, smart žárovka Awox CamLIGHT s kamerou umí ohlídat dům, byt, nebo prostory kanceláře. Ti, kdo jsou často na cestách, uklidní záběr z domova, kde je vše v pořádku, majitelé domácích mazlíčků zase mohou kontrolovat, co se děje v době jejich nepřítomnosti.

Chytrou „hlídací“ žárovku jednoduše a pohodlně ovládáte na dálku ze svého chytrého telefonu nebo tabletu. Zprostředkuje jak obraz, tak zvuk – ten dokonce obousměrně. Po vložení SD karty je možné nahrávat video a v případě potřeby máte i záznam. Díky pohybovému senzoru budou v nahraném videu zvýrazněné všechny důležité momenty. Žárovka funguje i v noci nebo za zhoršených světelných podmínek, kdy se přepne na noční režim s infračerveným přisvícením.

Smart žárovky Awox nejsou jenom na svícení – staly se průkopníkem v zapojení zajímavých chytrých prvků do stále oblíbenějších LED žárovek. Navíc je možné tyto žárovky propojovat a vytvořit systém, který se postará o správné osvětlení jednotlivých místností, jejich ozvučení, provonění i ostrahu.

Žárovky Awox jsou k dostání v internetovém obchodě Kreatek.cz.


Zdroj:

Šárka Lachoutová

ASPEN.PR s.r.o.
Na Struze 7, 110 00 Praha 1
tel.: 222 222 592 | gsm: 601 355 099
sarka.lachoutova@aspen.pr | | www.aspen.pr