Sójovo-masové karbanátky

Ingredience:
50 g sójového granulátu, 0,25 l vroucí vody, 50g ovesných vloček, 1/2 kostky masoxu, 1 rohlík, 200 g mletého masa (mix), 100 g cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, sůl, pepř (mletý), majoránka, strouhanka na obalení, olej na smažení

 

Postup:
Granulát dáme do misky, zalijeme vroucí vodou. Přidáme ovesné vločky a bujon. Zakryjeme a necháme nabobtnat. Po 15 minutách přidáme nakrájený rohlík.
Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem. Ve velké míse smícháme maso a granulát. Přidáme vejce a mouku. Osolíme, opepříme a posypeme majoránkou. Vše promícháme a rukama tvoříme karbanátky. Ty obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme například s vařenými bramborami.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu