Výtržník převrátil kontejner na odpad, skončil na záchytce. Pomoc na Lince seniorů

Co dočinění měli strážníci v nočních hodinách s výtržníkem, který převrátil v centru města kontejner na odpadky. Opilý mladík byl nejprve převezen na policejní oddělení, odtud pak putoval na záchytku.

Hlídka městské policie projížděla po druhé hodině v noci Kotkovou ulicí, kde ho na křižovatce s Kollárovou ulicí uviděla, jak kontejner převrací. Mladý muž, který byl evidentně opilý, byl během průběhu řešení záležitosti agresivní. Odmítal prokázat svoji totožnost a hrubě slovně strážníky urážel. Z místa řešení chtěl odejít, když ale nerespektoval jejich další zákonnou výzvu, aby setrval na místě, bylo proti němu užito donucovacích prostředků. Ani to ho však od jeho jednání neodradilo, nadále odmítal spolupracovat, kladl aktivní odpor a urážkami nešetřil, proto mu byla záhy nasazena želízka. Ke zjištění totožnosti byl převezen následně na policejní oddělení. Zde bylo zjištěno, že jde o dvaadvacetiletého Plzeňana. Podrobit se dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu, odmítl. K vystřízlivění ho hlídka městské policie dopravila do protialkoholní záchytné stanice.  Poté se bude zpovídat strážníkům ze svého jednání. Za spáchaný přestupek proti veřejnému pořádku mu hrozí pokuta do 10 tis. korun.

 

Pomoc strážníků si v úterý po poledni vyžádal klient programu Linky seniorů. Na místo hlídka městské policie vyjížděla na žádost pracovnice Městské charity Plzeň.

Muž doma upadl a nemohl se sám zvednout. Po otevření bytu jej strážníci našli sedět na zemi v kuchyni. Hlídka mu pomohla se zvednout a posadila ho na židli.  U šestadevadesátiletého seniora bylo zjištěno, že má odřeninu na ruce, přitom si stěžoval také na závrať. Proto mu byla strážníky přivolána na místo záchranná služba, která ho převezla k dalšímu vyšetření do zdravotnického zařízení.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz