5 mobilních aplikací, které ocení nejen starší generace

Chytré mobilní telefony dávno nejsou strašáci, kterých by se měli staří lidé obávat. Naopak, a díky speciálním aplikacím dokáží zpříjemnit i řadu běžných činností, stejně jako samotné používání smartphonu. A které aplikace by v telefonu neměly chybět? Určitě takové, které pomohou zjednodušit používání telefonu a umožní jeho správu na dálku odkudkoliv a kdykoliv je potřeba. Osvědčené jsou také aplikace, které nabídnou přehledně jízdní řády, tipy na výlety či aktuální akce a slevy v obchodech v okolí nebo zaměřené přímo pro věkovou skupinu 55+.

Jízdní řády
Aplikace, která nabízí přehled o jízdních řádech vlakových, autobusových a MHD spojů. Výhodou online jízdních řádů jsou aktuální informace včetně zpoždění a výluk. Není třeba ani znát všechny zastávky, o nich má přehled inteligentní našeptávač nebo funkce „Moje poloha“, která najde nejbližší zastávku. Zobrazuje také přesné časy dojezdů, takže vždy víte, kdy kam dorazíte. Cestu si tak můžete jednoduše naplánovat bez zbytečného čekání na zastávkách. Ke stažení zdarma v Google Play i App Store.

Mobilní Turista
Cestujete rádi po krásách České republiky? Pak by vám tahle aplikace neměla chybět. Nabízí více než 10 000 tras výletů pro cestování pěšky, na kole nebo autem. S tipy na jednotlivá města, akce i zajímavá místa k navštívení. Ke stažení zdarma v Google Play.

My Doro Manager
Aplikace, která pomůže nejen se správou telefonu, a to i na dálku, ale také představuje skvělý způsob, jak přenést data do nového telefonu, zálohovat a sdílet fotografie či videa, a zároveň pomůže najít i ztracený telefon. „Při vývoji aplikace My Doro Manager jsme mysleli jak na seniory, kteří vlastní chytrý telefon, tak na jejich blízké, kteří jim pomáhají. Aplikace umožňuje důvěryhodným lidem, kteří dostanou přístup, ovládat telefon na dálku,“ vysvětluje Dominika Uhrová z Doro. Je tak možné například upravit jas displeje, zvuky, nastavení čísel rychlého vytáčení nebo tlačítko pro asistenci a řadu dalších. Stejně tak umí i poradit, nabízí přístup k užitečným návodům, které objasní, jak vyhledávat na internetu, pracovat s e-mailem nebo přidávat do telefonu aplikace. My Doro Manager je součástí chytrých telefonů Doro. Více na www.doro.cz.

Kupi
Ušetřete při každodenních nákupech. Aplikace poradí při plánování nákupů z domova, na cestách i přímo v obchodě. Zobrazuje akční nabídky obchodů z vašeho okolí a zároveň ověřuje výhodnost jednotlivých akcí. Lze v ní prolistovat aktuální letáky a umí vytvořit i chytrý nákupní seznam, který ušetří čas i peníze. Najdete zde také informace o poloze poboček a jejich otevírací době. Ke stažení zdarma v Google Play i App Store.

Senior pas
Speciální projekt, který vznikl na podporu obyvatelstva ve věku nad 55 let, který přináší ucelený a jednotný systém slev na výrobky a služby. Nabízené slevy jsou zaměřeny především na zdravotnictví, lázeňství, wellness, cestování, stravování, ubytování, vzdělání, muzea, galerie, ale i spotřební nákupy. Slevy lze čerpat přes online aplikaci nebo z tištěného katalogu. Více na www.seniorpasy.cz.

 


Zdroj:

Šárka Lachoutová

   ASPEN.PR s.r.o.
Na Struze 7, 110 00 Praha 1
tel.: 222 222 592 | gsm: 601 355 099
sarka.lachoutova@aspen.pr | www.aspen.pr