Bezpečnost dětí. Strážníci zajistili pomoc muži

Strážníci dohlédli na bezpečnost dětí vracejících se do škol.

Se začátkem školního roku připravila Městská policie Plzeň tradičně rozsáhlé preventivní dopravně bezpečnostní  opatření,  jehož cílem je  dohlédnout na bezpečnou cestu školáků u vytipovaných  přechodů pro chodce.  Opatření se týká bezmála třech desítek míst v blízkosti školních zařízení. Na vybraných místech se do preventivně bezpečnostního opatření zapojí také  asistenti prevence kriminality.

Dohlédnout na bezpečnost dětí  na přechodech  pro chodce v blízkosti  náměstí Míru přišli také starosta městského obvodu Plzeň 3 Mgr. David Procházka a místostarosta městského obvodu Plzeň  3  Ing. Stanislav Šec. Za správné přecházení od nich obdržel každý ze školáků drobnou pozornost.

 

Strážníci zajistili pomoc muži se zdravotními problémy.

Všímavost strážníků  Dopravní skupiny při hlídkové činnosti v Plzni na Americké třídě „zachránila“ 52letého cizince. Muž ležel nehybně na lavičce, proto  k němu strážníci přistoupili a zkontrolovali jeho  zdravotní stav. Stěžoval si na bolest na hrudi a bolesti nohou. Po tomto zjištění strážníci  přivolali záchranáře, kteří si muže převzali do své péče.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz