Křehký bramborový závin

Ingredience:
náplň: 200 g mletého máku, 2 lžíce cukru, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička perníkového koření, 1 lžička mleté skořice, 1 plátek másla, mléko dle potřeby (cca 0,5 l)
těsto: 200 g uvařených brambor, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, citronová kůra, 80 g změklého másla, 2 žloutky, 140 g cukru, 2 lžíce mléka

 

Postup:
Všechny ingredience na náplň si v hrnci svaříme do směsi a necháme vychladnout.
Na těsto si nastrouháme brambory, přidáme mouku, zbytek přísad a zpracujeme těsto.
Poté rozválíme na plát, potřeme směsí a upečeme dozlatova v předehřáté troubě. na 180 °C.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu