Závodníci i diváci přispěli energií vloženou do vesel ochraně přírody

Na 105. ročníku legendárních veslařských závodů Primátorky se opět pomáhalo pohybem, a to jak v závodní dráze, tak na břehu pomocí veslařského trenažéru. Společně vydřené body převedla Nadace ČEZ na finanční dar ve výši přes 102 tisíc korun pro spolek Sdružení pro Vltavu.

Mezi vltavskými břehy v Praze se od pátku 8. do neděle 10. června konal 105. ročník legendárního veslařského závodu Primátorky. Souboj osmiveslic všech výkonnostních kategorií i letos podpořila v roli hlavního partnera Skupina ČEZ.

A kromě medailí se rozdávala radost z pohybu pro dobrou věc – aktivity spolku Sdružení pro Vltavu, který se stará o rozvoj turistiky a dalších rekreačních aktivit na řece v souladu se zachováním přírodních a kulturních hodnot. Realizaci akce Čištění Vltavy a k nákupu a montáži bezpečnostních pomůcek a informačních tabulí v okolí řeky v rámci projektu Čistá a bezpečná Vltava pomohli pohybem jak sportovci na lodích v závodní dráze tak i diváci na břehu, kteří se chopili vesel charitativního trenažéru v ČEZ Energy zóně. Pouhou minutou pohybu přispěl každý potřebnými metry k celkové ujeté vzdálenosti, kterou na finanční podporu převede Nadace ČEZ.

Síla závodníků převedená nadací na finanční příspěvek stačila na částku 59 575 korun, celkem 350 fanoušků, dětí i dospělých, pomohlo na trenažéru částkou 42 968 korun.  Jiří Černý, místopředseda spolku Sdružení pro Vltavu, tak převzal od Daniela Nováka z Nadace ČEZ symbolický šek s částkou 102 543 korun.

„Primátorky jsou krásné závody s dlouholetou tradicí a noblesou. Jsem proto moc ráda, že můžeme s Nadací ČEZ nejen fandit skvělým výkonům závodníků, ale rovněž motivovat každého fanouška k minutě pohybu na našem trenažéru a tím pomoci dobré věci. V případě závodů na Vltavě je pomoc spolku, který pomáhá řeku čistit a udržovat její okolí, zcela na místě,“ sdělila ředitelka nadace Michaela Ziková.


Zdroj:

Alice Horáková

tisková mluvčí