Opilci během víkendu, žena zamčená na hřbitově, napadení nožem

Strážníci městské policie během víkendu museli řešit hned několik opilců, kteří skončili na protialkoholní záchytné stanici

V pátek před jednadvacátou hodinou večerní procházela hlídka městské policie Bendovou ulicí, kde si povšimla ležícího muže na chodníku.  U osmatřicetiletého muže byla při dechové zkoušce naměřena hodnota 3,79 promile alkoholu v dechu.  Vhledem k tomu, že opilec nebyl schopen stát na vlastních nohou, ani komunikovat se strážníky, byl převezen na záchytnou stanici.

 

Další opilec skončil na protialkoholní záchytné stanici hned po půlnoci z pátka na sobotu, kam ho hlídka městské policie převezla z Gerské ulice, kde dle oznamovatele, opilý osmatřicetiletý muž vystoupil z tramvaje, ulehl na chodník a od té doby nebyl k probuzení.  Hlídce se podnapilého muže podařilo probrat, ale ani za pomoci strážníků se neudržel na nohou.

 

V sobotu kolem patnácté hodiny byla hlídka městské policie vyslána na Jiráskovo náměstí, kde na lavičce v parku ležel silně podnapilý osmatřicetiletý muž, který při pokusu vstát opakovaně padal a nesrozumitelně artikuloval. Vzhledem k tomu, že svým jednáním ohrožoval své zdraví a život, byl převezen k vystřízlivění na záchytnou stanici.

 

Téhož dne před dvacátou hodinou odváželi strážníci již jako čtvrtého v pořadí osmačtyřicetiletého podnapilého muže, který  na ubytovně porušoval  veřejný pořádek.

 

V neděli před jedenáctou hodinou odpolední vyjížděli strážníci do ulice Na Poříčí, kde se nacházel sedmadvacetiletý muž, který dle oznámení měl pokřikovat na kolemjdoucí osoby. Po příjezdu hlídky na místo, bylo zjištěno, že mladý muž není schopen vlastní chůze a ani za pomoci strážníků se postavit na vlastní nohy.

 

Žena usnula na hřbitově

V pátek po třiadvacáté hodině vyjížděli strážníci na hřbitov na Mikulášském náměstí, kde dle oznamovatele měla být zamčená žena. Po příjezdu na místo se hlídka spojila s oznamovatelem, který si sedmačtyřicetileté ženy všiml. Dotyčná žena hlídce sdělila, že si na hřbitově četla knihu, ztratila pojem o čase a usnula. Po neúspěšných pokusech o kontaktování firmy, která má na starosti hlídání tohoto objektu, musela být na pomoc přivolána Hasičská záchranná služba. Následně si celou záležitost přebral velitel zásahu.

 

Napadení nožem

V sobotu po devatenácté hodině byla hlídka městské policie vyslána pod most Milénia v Plzni, kde mělo dojít k fyzickému napadání muže. Útočník se měl snažit oznamovatele napadnout nožem a následně se mu zakousl do jeho levé nohy. Jelikož jednatřicetiletý napadený muž odmítl přivolání záchranné služby, strážník ránu po kousnutí vyčistil, vydezinfikoval a zakryl sterilním krycím čtvercem. Hlídka informovala o popisu útočníka ostatní strážníky městské policie. Celou záležitost si následně převzala PČR k dalšímu šetření.

O tři hodiny později si strážník na stálé službě na služebně v Perlové ulici všiml prostřednictvím kamerového systému osoby, která odpovídala popisu útočníka. Z tohoto důvodu vyšel strážník před služebnu a požádal muže o prokázání totožnosti. Jednalo se opravdu o útočníka z téhož večera. Muže omezil na osobní svobodě, ten byl následně předán PČR k dalším úkonům.


Zdroj:

Veronika Kuchynková

Metodik prevence kriminality MP Plzeň

Tel: 721 079 570