ČEZ ESCO pomáhá zlepšovat evropské budovy

„O kvalitě řešení vznikajících v rámci tohoto projektu může svědčit i fakt, že nástroj Comfortmeter přijal Mezinárodní stavební institut WELL Building jako doporučovanou metodu průzkumu kvality okolního prostředí, který je vyžadován v certifikačním postupu tohoto institutu. Pro další praktické využití nástroje Comfortmeter je to krok vpřed, protože WELL Building významným způsobem ovlivňuje, jak lidé o budovách přemýšlí,“ říká ředitel společnosti ENESA Ivo Slavotínek.

Členské týmy projektu QUANTUM se rovněž podílely na pokynech pro řízení kvality vzduchotechniky, zveřejněných německým federálním ministerstvem výstavby.

 

ENESA otestovala nástroj Comfortmeter v šesti vybraných budovách v České republice: v Rudolfinu, Kongresovém Centru Praha (KCP), Národním divadle, administrativní budově ČEZ a. s. v Michli, budově radnice Městské části Praha 13 a ostravském Domě energetiky. Na základě výsledků byla již pro všechny objekty vypracována kompletní zpráva o uživatelském komfortu.

 

O projektu

Koordinátorem projektu QUANTUM je IGS, Technická univerzita v německém Braunschweigu. Horizon 2020 – rámcový program pro výzkum a inovace – je největším a nejvýznamnějším programem financujícím na evropské úrovni vědu, výzkum a inovace v letech 2014-2020.

 

O ENESA:

Pro společnost ENESA, od roku 2015 dceřiné společnosti ČEZ ESCO, je QUANTUM již druhým projektem podobného typu. V letech 2009-2012 se zapojila do projektu BEST Energy, který si dal za cíl implementovat a ověřit funkčnost pilotních energeticky efektivních ICT systémů v různých veřejných budovách po Evropě. V ČR bylo do projektu začleněno Národní divadlo v Praze.

 

O ČEZ ESCO:

ČEZ ESCO (Energy Service Company), dceřiná společnost ČEZ, která komplexně pokrývá energetické potřeby firem, obcí a institucí všech velikostí. Zajišťuje dodávky elektřiny, plynu a tepla, energetické audity a energetické poradenství, outsourcing provozu zákazníkových elektrických zařízení nebo výstavbu kogeneračních jednotek a střešních fotovoltaických elektráren. Je také dodavatelem služeb souvisejících s veřejnou a firemní elektromobilitou. Do ČEZ ESCO patří firmy AirPlus, AZ KLIMA, ČEZ Bytové domy, ČEZ Energetické služby, ČEZ ENERGO, ČEZ LDS, ČEZ Solární, Easy Power, Energocentrum Vítkovice, ENESA, EVČ, Hormen, KART a ČEZ Slovensko.

 


Zdroj:

Roman Gazdík

Tiskový mluvčí

 

ČEZ, a. s.

Duhová 425/1, 140 53 Praha 4

tel.: +420 211 042 456

mobil: +420 602 317 651

e-mail: roman.gazdik@cez.cz

www.cez.cz | www.nadacecez.cz | www.pomahejpohybem.cz