Letní dětský tábor MP pro děti Ze základních praktických škol

V průběhu úterý měli strážníci a záchranáři dost práce s lidmi, u kterých byl zjištěn v dechu alkohol.

Půl hodiny před polednem hlídka z Dopravní skupiny spatřila před domem v Dominikánské ulici ležet na chodníku nějakého muže. U toho bylo následně zjištěno, že je pod vlivem alkoholu. Hlídka muži pomohla vstát a odvedla na lavičku stínu, při dotazu na zdravotní stav, si dotyčný stěžoval na velkou nevolnost a žádal ošetření. Na místo proto vyrazili také záchranáři, jejž si čtyřicetiletého muže převzali k dalšímu ošetření. Dechová zkouška, která byla u něj provedena, skončila s pozitivním výsledkem. Muž nadýchal čtyři promile. Po vyšetření lékař ZZS rozhodl o jeho předání do péče personálu protialkoholní záchytné stanice, kam byl dopraven sanitním vozem.

Podobný případ řešili strážníci na Doubravce, a to ještě také před polednem. Hlídka tu našla v ulici Nad Úslavou ležet na trávníku strážníkům dobře známého muže z předchozích činností. Sedmatřicetiletý muž, z jehož dechu byl cítit alkohol, si stěžoval taktéž na nevolnost a urputnou bolest hlavy. Přivolaní záchranáři muže převezli k ošetření do nemocnice na Lochotíně. Po nezbytném vyšetření skončil rovněž v protialkoholní záchytné stanici.

 

Včera byl slavnostně završen školní rok 2017/18 ve středisku volného času RADOVÁNEK v Ledecké ulici.

Zájmové kroužky pro tento školní rok pomalu končí a tak byla přichystána již tradiční Zahradní slavnost. Této události se zúčastnila i městská policie, která dětem přivezla nafukovací hrad a přichystala ukázku práce psovodů. Zároveň se zde prezentoval i kroužek Malý strážník. Vedoucí tohoto kroužku Jaroslav Frömer je totiž zároveň i vedoucím kroužku divadelního a pro Děti napsal krátké představení s názvem: „ Nebezpečí sociálních sítí“. Dvojice Malých strážníků si pak ve hře přímo zahrála.

 

Během tohoto červnového týdne si děti ze Základních speciálních škol užívají sluníčka v Rekreačním středisku Lomy u Konstantinových Lázní. Letní dětský tábor pořádá Městská policie Plzeň ve spolupráci s Odborem bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení MmP.

Děti si užívají spousty zábavy, kterou jim zorganizovali pracovníci a strážníci městské policie.  Shlédnout děti už mohly ukázky sebeobrany strážníků městské policie či ukázku práce psovoda, vydaly se na zříceninu hradu Krasíkov, navštívily zemědělskou usedlost se zvířaty. Dnes dopoledne je pro ně připravena ukázka Armády ČR – posádky ze Žatce. Vojáci jim přijeli ukázat vybavení, popovídat si s nimi o jejich práci a děti se budou moci podívat do nitra vojenského sanitního vozu. Ve čtvrtek za nimi přijedou zástupci BESIP s mobilním dopravním hřištěm. V pátek děti navštíví bazén v Konstantinových Lázních.  Na programu tábora je také spousta dalších sportovních soutěží, včetně soutěže ve střelbě.  Zbývající čas budou aktivně trávit výukou výtvarných a tvůrčích technik. Domů si 15 táborníků ve věku od 7 do 13 let odnese upomínkové dárky, jež pro ně připravily zúčastněné organizace.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz