Z činnosti strážníků

Po korele chocholaté mají strážníci městské policie na svém kontě další netradiční úlovek. Na Lochotíně odchytávali želvu.

Originální nález řešili strážníci víc jak hodinu a půl po poledni.  V Kotíkovské ulici ji našla náhodná chodkyně a zavolala na městskou policii. Želva nádherná lezla po trávníku, nikdo se ke zvířeti jako majitel nehlásit. Strážníci si želvu od ženy převzali a odvezli do Záchranné stanice živočichů v Zábělské ulici.

 

Zastupitelský sál městského obvodu Plzeň 3 se stal dějištěm slavnostního ukončení Plzeňských senior akademií I. a II.

Závěrečného slavnostního ukončení se zúčastnilo ve dvou dnech téměř devadesát seniorů. Poblahopřát k úspěšnému ukončení obou ročníků jim přišel starosta městského obvodu Plzeň 3 Radislav  Neubauer, místostarosta centrálního obvodu Mgr. David Procházka, velitel Městské policie Plzeň PhDr. Karel Mach, zástupce velitele Městské policie Plzeň Mgr. Marek Šilhan, vedoucí Odboru analýzy a prevence kriminality Bc. Pavel Beránek, metodici prevence kriminality Bc.  Karel  Zahut a Andrea Vlčková. Nesmíme zapomenout na zástupce MmP, Bílého kruhu bezpečí, HZSPK, ČOI, Centra robotiky. Na závěr každý účastník obdržel absolventský list a drobné dárky s bezpečnostní tématikou, které věnoval městský obvod Plzeň 3.

 

Z přestupku proti veřejnému pořádku, konkrétně znečištění veřejného prostranství se bude strážníkům zpovídat po vystřízlivění v protialkoholní záchytné stanici cizinec, kterého našli ve čtvrtek večer v podnapilém stavu na Borech.

Ležel na lavičce, něco si nesrozumitelně mumlal a z jeho dechu byl cítit alkohol.  Dechovou zkoušku nebyl schopen zdárně provést. Muž se sice zvedl, ale po několika pár krocích začal močit na dlažbu, přitom pomočil i sebe téměř upadl.  Vzhledem k tomu že nekontroloval své chování a svým jednáním ohrožoval svůj život a zdraví, dopravili ho strážníci k vystřízlivění na záchytku.

 

Strážníci ve čtvrtek v dopoledních hodinách zachraňovali uvízlého kocourka  v šachtě  sklepního  prostoru  Domovinky  v Úslavské ulici.

Zvíře bylo vyděšené, strážníci nevěděli, zda není zraněné a mříž nešla otevřít. Proto strážníci ze skupiny pro odchyt přivolali své kolegy, kteří mají speciální vybavení a společnými silami se jim jí zdařilo otevřít tak, aby jí nepoškodili. Jeden ze strážníků vlezl poté po žebříku dolů a zvíře z šachty nezraněné osvobodil. O to větší radost byla strážníků, když se dozvěděli, že se jedná o kocourka patřícího zdejším seniorům ze stacionáře, kterým mohli udělat tak velikou radost, neboť ho už nějaký čas předtím postrádali.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz