Na Německo-český den přátelství s výhodnou jízdenkou

Na druhý Německo-český den přátelství v Hofu vlakem a s výhodnou jízdenkou.

Historie, tradice, kultura, cestovní ruch i rekreační a sportovní vyžití jsou na programu druhého Německo-českého dne v Hofu. Uskuteční se v neděli 22. dubna s mottem „Na zdraví, přátelé“. Oslavy mají přispět nejen k prohloubení sousedských vztahů mezi Hofem, Chebem a Aší, ale i k propagaci nedávno obnoveného přímého železničního spojení mezi těmito městy.

ilustrační foto

 

Pro cestující je v neděli 22. dubna připravená výhodná nabídka jízdného. Jízdenka PROMO Cheb – Hof bude stát 100 Kč a opravňuje k libovolnému počtu jízd v úseku Cheb – Aš – Selb-Plößberg – Hof Hbf a zpět v osobních vlacích dopravců ČD a Länderbahn.  Navíc až tři děti od 6 do 15 let pojedou v rámci nabídky PROMO Cheb – Hof v doprovodu dospělého bezplatně. Mezi hlavním nádražím, centrem města a lesoparkem Theresienstein bude hosty bezplatně přepravovat mimořádný autobus.

 

Program v centru

Od 11 do 18 hodin se bude v centru města slavit Německo-český festival přátelství s doprovodem živé hudby a kulinářskými specialitami z Bavorska a západních Čech. Během slavnosti můžou návštěvníci ochutnat například

německé a české dorty z marcipánového těsta, husté české polévky a hofský Schnitz s křupavými bramboráčky (Hofer Schnitz), pivo z obou regionů a různé druhy v páře ohřívaných klobás (Hofer Wärscht). Všechny akce a prohlídky budou dvojjazyčně včetně pivních tácků. V centru budou od 13 do 18 hodin otevřené i obchody.

 

Čtení v městské knihovně

Oficiálního zahájení Německo-českého dne přátelství se ujme primátor města Harald Fichtner ve 13 hodin v městské knihovně s hudebním doprovodem českých muzikantů. V návaznosti na to se otevře knižní bleší trh a budou zahájena dvojjazyčná autorská čtení.

 

Další informace jsou k dispozici na: https://www.facebook.com/stadt.hof/posts/1898651673500313

 


Zdroj:

Mgr. Radka Pistoriusová

tisková mluvčí ČD

mobil: 725 032 134

Hot-line tiskového oddělení ČD: 724 977 822, press@cd.cz