Na Velikonoce za teplem

Velikonoce Češi tráví i na cestách. Zájem je o hory, evropské metropole i cesty za teplem.

Mnoho Čechů si již zvyklo trávit Velikonoce na horách nebo u moře. Tento trend ještě posiluje od roku 2016, od kdy je volno i na Velký pátek a tedy celé čtyři dny. Vyplývá to z informací CK Neckermann a Yachting.com.

 

Lyžaři již tradičně využívají velikonoční svátky pro rozloučení se se sněhem a poslední lyžování. „I když v Čechách už začíná sněhu ubývat, Alpy nabízejí stále vynikající podmínky. Nejvíce českých lyžařů o Velikonocích směřuje do Itálie a Rakouska. Celkově jsme oproti loňským Velikonocím zaznamenali 84% nárůst zájmu o lyžařské pobyty,“ informuje Lucie Sáblíková z CK Neckermann.

 

Češi Velikonoce také rádi tráví ve velkých městech Evropy. „Letos je velký zájem například o eurovíkendy v Paříži a ve španělských metropolích Madridu a Barceloně, kde na přelomu března a dubna je již krásné teplé počasí. Stabilní zájem mají čeští cestovatelé také o exotické dovolené – na Velikonoce vede Dominikánská republika a Thajsko, z bližších destinací pak Egypt a Kanárské ostrovy,“ dodává Sáblíková z CK Neckermann.

 

Velikonoce jsou ne nadarmo nazývány svátky jara. Většina Čechů již netrpělivě vyhlíží slunečné dny a neváhá za nimi ani cestovat. „Na poptávce je evidentní, že se již Češi nemohou dočkat léta. V období velikonočního volna sledujeme výrazný nárůst prodejů, a to až o 30 %,“ říká Tomáš Vondráček, CEO společnosti Yachting.com, jednoho z největších pronajímatelů lodí na světě. „Největší zájem je o lodě v Chorvatsku a Itálii. Jedná se totiž o tradičně nejoblíbenější destinace pro plavbu a také jsou nejblíže, takže se vyplatí i pro kratší pobyt,“ dodává Vondráček z Yachting.com.

 

 

O CK Neckermann

Cestovní kancelář Neckermann, součást skupiny Thomas Cook, nejstarší cestovní kanceláře na světě, působí na českém trhu již deset let. Kromě šesti vlastních poboček v Brně, Olomouci, Plzni a Praze (3x) má zájezdy CK Neckermann v nabídce více než 800 cestovních agentur na území České republiky. Specializuje se na pobyty v Bulharsku a Turecku, ale nabízí zájezdy i do dalších oblíbených destinací, jako je Řecko, Chorvatsko, Rakousko atd. Pro rok 2018 rozšiřuje svou nabídku o Portugalsko a Sardinii.

CK Neckermann má řadu speciálních nabídek pro rodiny, pro single s dítětem, pro seniory nebo dvojice. Nabízí například stále žádanější pobyty pouze pro dospělé v hotelových řetězcích Sunprime, nebo zážitkovou dovolenou ve zcela novém hotelovém konceptu Casa Cook. K dispozici má letecké zájezdy i zájezdy s vlastní dopravou. Díky široké nabídce si vybere opravdu každý klient. Více informací naleznete na webu www.ckn.cz.

 

O Yachting.com

Česká společnost Yachting.com s.r.o, donedávna působící ještě pod hlavičkou ZINDULKA s.r.o., je předním světovým zprostředkovatelem lodí. Zákazníci mohou aktuálně vybírat z celkem více než 15 tisíc lodí po celém světě od Chorvatska, Řecka a Itálie přes Karibik, Thajsko, Maledivy, Seychely až třeba po Francouzkou Polynésii. Současné roční tržby společnosti se pohybují kolem 156 milionů korun, cílem je navýšit je do tří let k hranici půl miliardy. Společnost koupila na přelomu roku jednu z nejprestižnějších

a nejdražších internetových domén, Yachting.com. Cílem společnosti je stát se do tří let globálním lídrem v oblasti zprostředkovánípronájmu lodí. Již nyní se pohybuje yachting.com z pohledu počtu nabízených lodí i realizovaných pronájmů okolo pátého místa v celosvětovém měřítku.

 


Zdroj: