Z činnosti strážníků

Rumun posprejoval v pátek v noci dům na Americké. Vandala si převzali k dalšímu šetření policisté ČR.

Šestadvacetiletého Rumuna strážníci zadrželi poté, co jim ho předali lidé, kteří byli svědky jeho vandalského jednání, kdy sprejoval na jeden z místních domů. Ničitel byl evidentně pod vlivem alkoholu, obhajoval se tím, že v Rumunsku je toto normální a on nevěděl, že se to tady nesmí. Případem se dál zabývá PČR.

 

Zdravotnickou záchrannou službu přivolala hlídka městské policie ke staršímu muži, kterého nalezla v neděli ráno ležet na chodníku v Baarově ulici.  

Senior si stěžoval na zdravotní obtíže s dýcháním a bolest na prsou, ale ošetřit a zavolat záchranáře hned nechtěl. Požádal proto o doprovod domů. Když se po pár krocích přidali k jeho obtížím další, jeden ze strážníků muže posadil a přivolal na místo zdravotnickou záchrannou službu. Mezitím druhý člen hlídky dorazil k domu dvaasedmdesátiletého Plzeňana a kontaktoval jeho paní, aby o svého manžela neměla obavu a věděla, kde je a co s ním bude, neboť neměl muž s sebou mobilní telefon. Záchranáři si seniora po příjezdu převzali k dalším vyšetření.

 

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí MP Plzeň

Gsm: 724 095 017

puzmanova@plzen.eu