Podezřelého muže detekovala kamera. Psychicky narušený muž pod vlivem

Podezřelého muže detekovala kamera.

V neděli 4. srpna odpoledne zaznamenal strážník Městské policie Plzeň na dohledu městského kamerového systému poplach na kameře snímající parkoviště v Plzni. Kamera zachytila pachatele podezřelého z krádeže, který demontoval součástky z odstavených vozidel. Okamžitě proto informoval Policii ČR. Podezřelou osobu se podařilo hlídkám městské policie a policistům na místě ještě zadržet.

 

Muž bez domova se usadil v okolí fotbalového stadionu.

Opakované upozorňování strážníků nepomohlo, případ míří k dořešení přestupkové komisi.  

Místo, kde si své provizorní ležení muž bez domova rozložil, se nacházelo v těsné blízkosti cyklostezky. Byl tam nepořádek, kolem se povalovaly plastové láhve od vína a další smíšený odpad. Strážníci, kteří prostor včera odpoledne kontrolovali, museli muže nejdříve probudit, aby se jim legitimoval. Protože neměl doklady, předvedli ho k ověření totožnosti na policejní oddělení. Pětačtyřicetiletého muže předtím opakovaně strážníci upozorňovali na to, že se dopouští přestupkových jednání, jako neoprávněného záboru veřejného prostranství a jeho znečišťování, žádnou nápravu však nesjednal. Jelikož odmítl záležitost vyřešit na místě, bude jeho jednání postoupeno k projednání přestupkové komisi MO Plzeň 3.

 

Psychicky narušený muž pod vlivem omamných a psychotropních látek.

Pár minut po půlnoci vyjížděla hlídka strážníků ze služebny Lochotín k restauraci v Nýřanské ulici, kde dělal problémy psychicky narušený muž.

Podle oznámení na tísňovou linku se choval velmi podivně.  Vypadalo to, že se tam chce usídlit.  Na venkovní předzahrádce a uvnitř restaurace si rozložil všechny své osobní věci a vůči hostům se měl chovat vulgárně. Ve svém počínání neshledával muž nic protiprávního a svůj nepořádek si začal uklízet. S hlídkou se ale nechtěl o věci dál bavit. Když se strážníci dozvěděli, že je muž psychicky nemocný a přestal užívat předepsané léky, přivolali záchrannou službu, aby jej odborně vyšetřila.  Pětatřicetiletý Plzeňan se podrobil na výzvu orientační dechové zkoušce, která měla pozitivní výsledek 0,85 promile alkoholu v dechu. K odbornému vyšetření byl následně záchranáři převezen do nemocnice. Do té doby proběhlo vše v klidu. Až při čekání v čekárně na výsledky z vyšetření se pokusil utéct. Rozrazil přitom uzavřené dveře ke schodišti. Strážník ho dostihl, užil donucovacích prostředků a kolegyně mu nasadila pouta. Společně ho odvedli zpátky do čekárny.

O jeho dalším osudu rozhodla lékařka. Vzhledem k tomu, že byl navíc pod vlivem omamných a psychotropních látek a vzhledem k jeho psychickému stavu, byl odvezen do psychiatrické nemocnice v Dobřanech.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz