Z činnosti strážníků

Tísňová linka seniorů opět pomáhala

Včera v půl desáté dopoledne uvedla v činnost tísňové tlačítko šestasedmdesátiletá seniorka, která při chůzi o francouzských holích upadla v předsíni a bez pomoci se sama nedokázala zvednout. Přivolaní strážníci ženě pomohli se usadit do pojízdného křesla, lékařskou pomoc nevyžadovala.

O takovém štěstí bohužel nemůže mluvit čtyřiadevadesátiletá seniorka, která při chůzi za pomoci chodítka upadla na zem. Ta aktivovala Tísňovou linku seniorů dnes před čtvrtou hodinou ranní. Hlídka, která se dostavila na místo během pár minut, našla seniorku ležet v obývacím pokoji na zemi. Dotyčná si stěžovala, že cítí velkou bolest v oblasti levé kyčle. Vzhledem k podezření na frakturu kyčelního kloubu, byla na místo přivolána záchranná služba, která po vyšetření rozhodla, že je nutný převoz do nemocnice.

 

Muž znečistil toaletu svými exkrementy

Včera před osmou hodinou ranní, byla hlídka městské policie vyslána do jedné z provozoven McDonald´s, kde se měl nacházet muž, který byl uzamčený na dámské toaletě a odmítal provozovnu opustit. Strážníci, kteří dorazili na místo, zjistili, že přední část toalet je značně znečištěna exkrementy. Poté, co hlídka použila univerzální klíč k odemknutí dveří, spatřila jim známého devětatřicetiletého muže, který byl značně znečištěn, byl z něj cítit alkohol a nebyl schopen postavit se na nohy. Vzhledem k tomu, že měl podlitinu pod pravým okem, byla na místo přivolána záchranná služba, která muže ošetřila, následně rozhodla o převozu na záchytnou stanici. Po vystřízlivění se bude opilec za své jednání zpovídat u přestupkové komise.

http://www.foto.oko24.info/vydano/2017_1/20171228104115_001_ls.png

 

Omrzliny i zánět po amputaci nohy

Včera v devět hodin ráno přijala skvrňanská hlídka oznámení od operačního oddělení, že v Křimické ulici, by se měl na rampě nacházet podchlazený bezdomovec. Po příjezdu strážníků na místo, dvaačtyřicetiletý muž bez domova sdělil, že se nemůže postavit na nohy. Ti následně zjistili, že jeho levá noha je po amputaci a zřejmě pod silným zánětem. Na pravé noze byly známky silných omrzlin. Na místo byla přivolána záchranná služba, která muže po prvotním ošetření převezla do FN.

 

Zdroj: TZ MP Plzeň

LPP