Řezy Jiřinka ♥

Ingredience:
těsto: 500 g pol. mouky, 1 prášek do pečiva, 160 g cukru, 100 g změklého másla, 3 vejce, 2 lžíce mléka
náplň: 800 ml mléka, 80 g cukru, 2 lžíce rumu, 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce hrubé mouky, 1 máslo
poleva: 200 g cukru moučka, 2 lžíce horké vody, 2 lžíce citrónové šťávy, trochu rumu
Postup:
Přísady na těsto dobře proděláme. Rozdělíme na 2 poloviny. Pomocí prstů a válečku uděláme na plech s pečícím papírem dvě placky (chce to trpělivost). Upečeme do růžova na 180 °C. Placky necháme chvilku vychladnout a opatrně sloupneme pečící papír. Jednu placku dáme na plech.
Smícháme dohromady ingredience na náplň. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Horký krém ihned vlijeme na první placku, stěrkou urovnáme, přiklopíme druhou plackou a polejeme polevou, kterou jsme si připravili tak, že jsme všechny přísady pořádně utřeli. Necháme vychladnout.

Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová