Řezy „karamelka“

Ingredience:

těsto: 4 vejce, 150 g moučk. cukru, 4 lžíce horké vody, 200 g polohr. mouky,

vrstva 1: 1× sklenice marmelády, 1 až 2 balení kulatých piškotů, rum,

vrstva 2 (krém): 1× Salko karamel, 1× tvaroh, 250 g másla

vrstva 3: čokoládová poleva

 

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180 °C. Žloutky s cukrem vyšleháme a po lžících zašleháme vodu. Přidáme mouku a jemně vmícháme sníh z bílků. Vše jemně promícháme a vylijeme na pečícím papírem vyložený plech. Dáme péct na 20–30 minut.

Až bude těsto vychladlé, potřeme ho marmeládou a poklademe piškoty namočenými v rumové vodě (1 dl rumu : 1 dl vody). Poté potřeme karamelovým krémem, který jsme  připravili tak, že jsme zkaramelizované Salko vyšlehali s máslem a tvarohem. Nakonec řezy polijeme čokoládovou polevou.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu