Holandský řízek

Ingredience:

500 g mletého masa (mix vepřové a hovězí), sůl, pepř, 120 ml smetany, 200 g tvrdého sýra, hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, olej na smažení

 

Postup:

Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme smetanu. Promícháme a uložíme přikryté fólií do ledničky alespoň na 1 hodinu. Mezitím si nastrouháme sýr a připravíme trojobal (1.mouka, 2.vejce a 3.strouhanka).

Do uloženého masa přidáme sýr a dobře promícháme. Tvarujeme větší karbanátky, které postupně obalujeme v trojobalu. V pánvi si rozpálíme olej a obalené řízky smažíme do zlatova.

Podáváme se šťouchanými bramborami a zeleninovou oblohou.

Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová